Jamie’s Food Revolution Day 2018, cel mai mare eveniment de nutriție al primăverii a avut loc pe 19 mai la București

Sâmbătă, 19 mai 2018 a avut loc cea de-a 8-a ediție Food Revolution Day 2018 în România, parte din mișcarea mondială de educație alimentară a copiilor ca fundament al unei vieți sănătoase, creată în 2012 de către celebrul Jamie Oliver, organizat la nivel național cu sprijinul Carrefour România.
Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și a reunit peste 200 de elevi, părinți, profesori, bloggeri, chefi de renume și voluntari care au învățat despre importanța legumelor și fructelor în alimentația zilnică, au preparat gustări sănătoase și au participat la workshop-uri susținute de specialiști în domeniu.

Cu ocazia Food Revolution Day, ambasadori din toată lumea au celebrat alături de copii, părinți și dascăli, ca în fiecare an în luna mai, sărbătoarea educației alimentare și a stilului de viață sănătos. Astfel, în acest sfârșit de săptămână, peste 200 de elevi, părinți, profesori, bloggeri, chefi de renume și voluntari au învățat despre importanța legumelor și fructelor în alimentația zilnică, au preparat gustări sănătoase și au participat la workshop-uri susținute de specialiști în domeniu. 
 
Temele din acest an au fost #MancamKmZero #AdEnough, noua campanie recent lansată de Jamie Oliver, campanie ce luptă împotriva publicității abuzive adresate copiilor privind alimentele și băuturile nesănătoase.
Mai mult, în cadrul evenimentului din acest an, a avut loc și cea de a doua ediție a simpozionului „Alimentație rațională pentru sănătate”, în colaborare cu Prof. Dr. Ing. Daniela Crișan.

„Este senzațional să constat că din ce în ce mai mulți elevi sunt interesați de educația alimentară și de stilul de viață sănătos. A fost o reală bucurie să lucrăm cu elevii care au pregătit preparate delicioase și sănătoase din produsele puse la dispoziție de către partenerii noștri. Personal, consider că evenimentul a fost un succes nu numai datorită prezenței masive a elevilor, ci și datorită implicării acestora și sunt sigură că vom reuși să punem România pe harta bunelor practici în alimentație. Totodată, sper să reușim, prin sesiunile noastre să reducem în timp, numărul copiilor și adolescenților ce suferă de obezitate și diabet, și să introducem educația alimentară în școli, ca materie alternativă’’, spune Gabriella Pascaru Bisi, Ambasador Food Revolution România.

Elevii au avut ca temă prepararea în echipa a unui mic dejun sau brunch sănătos, fiind premiate cea mai frumoasă prezentare a preparatelor, cea mai bună combinație de ingrediente și echipa care a reușit să-și comunice proiectul cel mai bine. 

Elevii au învățat să gătească sănătos folosind legume proaspete de la Cooperativa Carrefour Vărăști, ca parte din implicarea companiei în evenimentul Food Revolution Day 2018.
Prin susținerea proiectului, Carrefour subliniază importanța încurajării obiceiurilor alimentare sănătoase și consumul produselor cu proveniență clară de la producători locali.

„Promovarea unui stil de viață sănătos este una dintre principalele misiuni și direcții strategice ale Carrefour România. De aceea, ne-am alăturat cu drag acestui proiect unic de educație alimentară, prin care încurajăm consumatorii să adopte o alimentație sănătoasă și să reducă risipa de alimente. Mai mult, în toate magazinele noastre aceștia pot găsi produse gustoase de la producătorii locali, atent verificate, care le asigură o alimentație echilibrată.”, spune Georgiana Brehuescu, Responsabil CSR Carrefour România.

În cadrul concursului‚ „Alimentație rațională pentru sănătate’’ au fost premiate două categorii: sesiunea de referate și preparatele sănătoase aduse de acasă de către elevi.
La eveniment, au participat Florica Paragină, inspector Casa Corpului Didactic, și Marian Vintilă, director la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Industrializarea și Marketingul produselor agricole. De asemenea, Valentina Vesler de la Aqua Carpatica le-a vorbit tinerilor despre importanța consumului de apă și Gabriel Corbu, specialist în agronomie, cu susținerea Carrefour România, a învățat elevii cât de ușor este să îți sădești acasă singur, plante aromatice, tinerii primind în dar ghivecele cu semințele plantate. 

Sponsor principal: Carrefour România
Sponsori: Meggle, Aqua Carpatica, Fuchs.
Parteneri Instituționali: Ministerul Educației Naționale, USAMV, Casa Corpului Didactic, Horting
Photocredit: Alex Bisi Photography

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod