Descoperă mobilierul şic dintr-un loc de poveste: Vila Retro

Mobilierul șic din alte timpuri de la Retro Boutique și-a găsit casa într-un loc de poveste: Vila Retro. Piese de mobilă cu patină, ceasuri de perete cu aer vechi, rame de poză înflorate şi lămpi cu picior din lemn, toate sălășluiesc acum în frumoasa vilă interbelică de pe strada Constantin Georgian, nr. 5, București.

Vila Retro dă șansa celor care vor să pătrundă în lumea retro să vadă expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazin online lansat în 2011. Produsele ce se regăsesc în magazin sunt selectate din ofertele mai multor furnizori din Europ şi Asia, dar mai ales din România, unde colaborarea s-a stabilit cu fabrici mici sau medii care păstrează meșteșugul lemnului și au o viziune estetică comună cu cea a brandului Retro Boutique.

Până în acest moment, magazinul colaborează cu zece furnizori locali de mobilier, draperii, corpuri de iluminat, dar își propune să crească numărul acestora în următoarea perioadă prin extinderea gamei de mobilier şi decorațiuni (o nouă colecție de tapet, de pildă). Retro Boutique oferă garanție de 24 de luni pentru orice produs comericializat.

Povestea Retro Boutique a pornit din pasiunea celor doi proprietari pentru lucrurile care au o istorie şi pentru… cafea. Simplu spus, termenul “retro” înseamnă din perspectiva amenajărilor interioare –  reintepretarea elementelor decorative din locuinţele de odinioară. Acest stil şi-a creat în lumea design-ului modern o imagine particulară, bazându-se pe tendinţe care nu convin uzualului, obişnuitului, clasicului.

Conceptul adus de brandul Retro Boutique pe piața din România promovează propria viziune în domeniul amenajărilor interioare și pune laolaltă piese de mobilă, decorațiuni, corpuri de iluminat într-un ansamblu care să aibă coerență și o personalitate aparte. Brandul își propune să recreeze în interioare atmosfera lumii vechi, din care cu toții ne tragem și după care suntem pe bună dreptate nostalgici, pentru a fi în mod egal atât „în trend”, cât și în afara lui. Pentru simplul fapt că notele clasice sunt o constantă a oricărei amenajări reușite, indiferente la trecerea timpului. Compania promovează  în același timp și o componentă educațională prin intermediul blogului Retro Boutique, astfel încât să ajute clienții să înțeleeagă şi să-şi aproprie unicitatea conceptului “retro”.

În acest moment, RetroBoutique.ro are peste 10.000 de clienți și a decis să-și deschidă în acest an un showroom, într-o vilă cu arhitectură neoromânească.

Vila Retro a apărut natural într-un un spațiu privilegiat, un colț din vechiul București unde se regăsesc încă vile interbelice cu grădină și străzi liniștite cu tei.

Cei care vor călca pragul Vilei Retro și care doresc să își amenajeze casa, apartamentul, salonul sau cafeneaua, vor fi sfătuiți de consilierii Retro Boutique pentru alegerea mobilierului, a perdelelor și draperiilor, dar și a soluţilor de iluminat potrivite. Mai mult, colecţiile de mobilă clasică pot fi personalizate, alegând finisajul şi feroneria, iar pentru scaunele şi fotoliile Stillo există zeci de variante de stofe pentru tapițare care așteaptă să fie selectate. Showroom-ul va putea fi vizitat de luni până vineri, între orele 9 și 17, iar sâmbăta între orele 10 și 15.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod