De Paste, cererile pentru vacanțe extraeuropene au crescut cu 40%, comparativ cu anul 2017

În contextul cererii mari venite din partea turistilor romani care vor sa își petreaca vacanța în afara Romaniei și a Europei, vacanțele vizate de romani se împart în vacanțe active, de tip circuite și vacanțe de relaxare, la plaja. În acest an, turistii romani au ales pentru sezonul Pastelui vacanțele active în destinatii precum: Peru, China și Africa de Sud, iar pe segmentul vacantelor de relxare vedete sunt: Maldive, Republica Dominicana și Cuba.
„Sezonul vacanțelor la romani, in 2018, debuteaza cu vacanța de Paste. În mod surprinzător, comparativ cu anul trecut, Eturia inregistreaza o creștere cu 40% a cererilor de vacante în aceasta perioada în destinatii extraeuropene, acest lucru determinand un record de clienti in circuite in afara Europei,” declara Sorin Stoica, CEO Eturia

Prețurile acestor pachete difera în funcție de tipul de vacanța, astfel ca pentru un sejur la plaja tarifele încep de la 1190 euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti cu toate serviciile incluse, în timp ce pentru circuite în destinatii extraeuropene tarifele încep de la 1350 euro/persoana pentru un circuit de 8 zile care include cele mai importante atractii ale țării respective.

„Turistii noștri sunt turiști care călătoresc de mai multe ori pe an, astfel ca, perioada de Paste este a 3-a în topul plecarilor după Crăciun-Revelion și vacanțe de vara.
Observam faptul ca romanii au început sa acorde un timp și un buget pentru acest nou segment și este interesant faptul ca prefera circuitele extraeuropene, în defavoarea citybreak-urilor. O dovada clara a faptului ca turistii romani își schimba comportamentul și alegerile de vacanța o reprezintă faptul ca au modificat mai mulți parametrii cum ar fi: perioada în care călătoresc, destinatiile pe care aleg sa le viziteze și tipul de vacanțe spre care opteaza. Astfel, e interesant cum balanța inclina din ce în ce mai mult spre vacanțele active.
De exemplu, în aceasta perioada și în perioada imediat următoare avem nu  mai putin de 10 grupuri de turiști plecați în circuite în: Japonia, China, Peru, India, Africa de Sud,” declara Sorin Stoica, CEO Eturia

Eturia pune la dispozitia turistilor romani vacante exotice personalizate in peste 120 de destinatii din intreaga lume, dar si vacante cu plecari predefinite create pe principiul celui mai bun tarif.  Infiintata in anul 2007, Eturia este prima agentie “tailor made” din Romania, care în acest moment are 50 de angajati și 3 sedii în: Bucuresti, Piatra Neamt și Cluj.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod