De la supa pentru raceală, la ciorba gustoasă de găină

Ciorba este o mâncare populară și în același timp tradițională în România, atât în casele românilor cât și în meniul restaurantelor. Din bătrâni se spune că ciorba şi supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinţi, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează şi încarcă organismul cu sănătate. Dincolo de păreri și poveștile bunicilor, organismul uman are nevoie de lichide pentru hidratarea şi uşurarea digestiei, iar ciorbele și supele sunt lichidele care reunesc toate vitaminele şi mineralele din legume.
La preparare, atât supa cât și ciorba necesită ingrediente de bază, uşor de obţinut. Se gătesc numaidecât şi uite cum, prin mici eforturi sau chiar fără eforturi, lupți fără să știi împotriva diabetului zaharat, a astmului sau chiar a bolilor cardiovasculare, mai ales atunci când sunt consumate calde. În plus, o ciorbă cu mult borș are un efect excelent pentru sistemul imunitar.

Supele și ciorbele în general suplinesc consumul de ceai, spre exemplu, și de alte lichide necesare hidratării pe durata întregii zile. O farfurie de supă contribuie la cei doi litri de lichide recomandați să-i bem zilnic. În loc să bei cu forța jumătate de litru de apă seara, mai bine o înlocuiești cu un bol de supă, care te hidratează și în plus nu te va lăsa să adormi cu foamea în stomac.
Cea de spanac previne anemia la copii, ciorba de varza slăbeşte, în timp ce supa de ceapă este recomandată celor cu tulburări de coagulare a sângelui. Lintea este ideală pentru copii în perioada de creștere, iar supa de pui cu legume reprezintă o masă completă și hrănitoare. În plus, aceasta din urmă are efecte antiinflamatorii, unul din importantele simptome ale răcelii, subțiind secrețiile de mucus, ameliorând congestia nasului, a plămânilor și a gâtului.

Beneficiile pe care le aduc sănătății fac din aceste preparate lichide un real medicament, unul mai special, cu gust! Şi adevărat savuroasă devine atunci când se adaugă puţină Vegeta gust de găină, numai cât este necesar, pentru a potenţa aromele naturale ale legumelor, precum şi pentru a desăvârşi gustul minunat al mâncării bunicii.

Mâncărurile grele parcă ne paralizează, ne fac inactivi pentru o vreme pentru că solicită întreg organismul pentru digestie şi ne slăbesc tonusul.
Preparatele grase sunt mult prea concentrate pentru a fi privite ca alimente consumabile oricând. Numai cele bogate în lichide se potrivesc oricui, în orice moment al zilei. Care este motivul? Fără adaos de smântână ciorbele sunt slab calorice, ușor de digerat și cea mai facilă modalitate de a obţine nutrienţii necesari. Prin temperatura la care se consumă se obţin efecte diferite, de încălzire sau răcorire. Cât despre carnea din supe, are și ea avantajele sale: oasele şi măduva care fierb mult timp în apă eliberează minerale preţioase într-o formă uşor de asimilat de organismul nostru. Astfel, nu trebuie să excluzi carnea din rețeta ta, chiar dacă eşti la regim.
În plus, orice supă de legume are efect antioxidant şi previne constipaţia.

O supă fierbinte face minuni şi este un „teren de joacă” pentru gospodine prin adăugarea de ingrediente bine dozate şi de gătire a lor cu dragoste. Cu Vegeta gust de găină la îndemână și numeroase opțiuni la nivel de legume, poți prepara practic combinații variate, iar supele pot deveni mese independente atunci când sunt suficient de bogate în continuț. Fără să facă notă discordantă, o ciorbă cu legume şi carne conţine nutrienții de care familia ta are nevoie, aşa că este alegerea perfectă dacă timpul nu este aliatul tău. Nu mai e nevoie să găteşti carne şi garnitură alături, o singură oală de licoare magică e suficientă.
Chiar dacă aparent poate părea o mâncare banală, beneficiile sale pentru sănătatea familiei o transformă în aurul lichid din bucătărie. De aceea, e important să fie introdusă în meniul zilnic al familiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod