Cum alegem cosmeticele pentru copii

Suntem martorii unei adevarate expansiuni a pietii cosmetice, invadata de diferite produse pentru ingrijirea pielii. Dar cand vine vorba sa alegem un produs cosmetic pentru curatarea si ingrijirea pielii copiilor nostri, trebuie sa fim cu ochii in patru.

Exista numeroase substante chimice toxice in produsele cosmetice despre care este dovedit clinic ca pot cauza cancer, tumori, iritatii sau alte afectiuni dermatologice. Deoarece pielea noastra absoarbe cca. 60% din substantele continute de produsele pe care le aplicam direct pe piele, o alternativa sanatoasa vine din partea cosmeticelor BIO, mai ales atunci cand alegem aceste produse pentru ingrijirea pielii bebelusilor si copiilor.

Brandul Naturys are in portofoliu produse cosmetice profesionale 100% naturale, certificate BIO, dedicate ingrijirii pielei fetei si corpului. Unul dintre produsele ideale pentru realizarea unui masaj prelungit, chiar si in cazul bebelusilor.

Produsele cosmetice BIO trebuie sa fie certificate de catre un organism de certificare, care isi desfasoara activitatea in conformitate cu normele europene. Cateva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK si Ecocert din Franta. Sigla “certificat organic” trebuie sa fie prezenta pe ambalajul produsului cosmetic iar acest lucru garanteza ca toate ingredientele din componenta produsului cosmetic au fost certificate de catre institutia autorizata.
Toate produsele Naturys sunt certificate de catre ICEA ca fiind organice. Certificarea ICEA garanteaza protectia sanatatii oamenilor si a mediului inconjurator.

Trebuie sa ne ferim de cuvantul “natural” prezent pe ambalajul multor produse care de cele mai multe ori nu este un termen de incredere. Deoarece producatorii de produse cosmetice au la dispozitie o lege mult prea permisiva cand merge vorba de termenul “natural”, ei nu se sfiesc sa-l adauge pe produsele care contin foarte multe ingrediente sintetice la baza. Degeaba un produs contine un ingredient sau doua provenite din culturi ecologice, daca restul formulei are la baza aditivi chimici.
In cazul Naturys, toate produsele au la baza 100% ingrediente naturale.

Ca sa fim siguri ca un produs este organic, trebuie sa invatam cum sa citim corect eticheta produsului. Trebuie sa evitam ingredientele precum: formaldehida, 1.4-dioxan, SLES si SLS, conservantii sintetici ca Parabenii si Imidazolidinyl urea, alcoolul sintetic, uleiul mineral si derivatele sale, parfumurile sintetice si alte ingrediente sintetice care cauzeaza cancer si alte alergii cutanate si care deshidrateaza pielea.

Produsele Naturys nu contin conservanti chimici, uleiuri minerale sau parfum. Formulele Naturys au la baza doar ingrediente de origine naturala, sunt 100% certificate BIO, au in compozitie extracte pure obtinute fara solventi, nu contin coloranti iar parfurile discrete sunt date de uleiurile esentiale vegetale.
Sa nu uitam ca bebelusii si copiii sunt mult mai sensibili decat adultii, iar organismul lor fragil nu poate elimina toxinele prea usor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod