Cozonaci naturali, pentru un Paste fericit!

Luna aceasta ne pregatim sa intampinam sarbatoarea Pastelui, iar de pe masa nu trebuie sa lipseasca cozonacul si pasca. Oricine doreste sa simta savoarea preparatelor e bine sa faca alegerea potrivita, iar una dintre cele mai bune bucatarese in materie de cozonaci este Cristina Socea, care ne imbie cu Bunatati de casa Cristina.

Cozonaci facuti pas cu pas, exact asa cum ii cocea bunica la tara. Cristina Socea ne dezvaluie un secret important pentru ca acest produs sa fie cu adevarat bun: “Este foarte important ca toate ingredientele sa fie proaspete si naturale.

Ouale de tara, laptele care provine direct de la vaca, dar si faina de calitate foarte buna sunt atuurile unui cozonac reusit. De asemenea, faptul ca noi il framnatam la mana si nu la masini de fabrica, da cozonacului timp sa creasca frumos si sa fie cu adevarat delicios. Peste toate, il coacem la cuptor cu lemne, iar acest lucru ii da savoarea cuvenita.”  

Ne dorim sa mancam natural si, de cele mai multe ori, prin magazinele urbane nu gasim alimente care sa ne satisfaca aceste cereri.
De aceea, vom urca pe un piedestal cozonacii pe care ii puteti achizitiona de la Bunatati de casa Cristina. Sunt framantati la mana, numai cu ingrediente naturale si copti in cuptor cu lemne. Sa nu uitam de Pasca, o specialitate romaneasca care nu lipseste de pe masa noastra de Paste. Cristina Socea stie reteta traditionala, iar gustul acestui preparat este cu adevarat divin!

"Numai atunci cand muncim mult la prepararea acestor bunatati si asteptam cu mari emotii sa le scoatem din cuptor. Abia atunci asteptam sfintele sarbatori pascale.
La prepararea pastii folosim aluat de cozonac pufos, framantat la mana, cu multe oua de tara, smantana grasa, lapte abia muls si multe mirodenii. Branza pentru pasca trebuie sa fie neaparat o branza coapta in lapte dulce si bine scursa, apoi impreuna cu ouale de tara, smantana grasa, unt gras, multe mirodenii si stafide facem acea crema de branza care apoi o rasturnam peste aluatul de cozonac. Acesta este asezat intr-o tava rotunda special pentru pasca, dupa care, de jur imprejur, se aseaza aluat impletit in doua, avand la mijloc o cruce.
Pentru crestini pasca este cea mai importanta coptura in ritualul Pastelui. Pasca are forma rotunda pentru ca se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde .
"

Cozonacii si pasca pot si achizitionati de pe site-ul: http://www.bunatatidecasacristina.ro/.Pret cozonac - 40 lei (1,2 kg bucata). 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod