Cinci tipuri de saltele potrivite pentru sezonul cald

Dormim si ne odihnim pe saltele aproximativ o treime din viata noastra. Este, poate,  principalul motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie deosebita alegerii saltelei. Cu siguranta nu ati dori ca acest timp sa va afecteze restul de 66%, in care trebuie sa va bucurati de viata si de o sanatate optima.

Alegerea unei saltele de pat nu este un lucru facil, dar specialistii sunt dispusi sa va ofere cele mai importante informatii pentru o decizie corecta. Si pentru ca am intrat in sezonul cald, specialistii in saltele va dezvaluie cinci tipuri de saltele potrivite pentru primavara-vara.

Astfel, caracteristicile ce tin de protectia antibacteriana trebuie puse pe primul plan, alaturi de duritate, fermitate, gradul de presiune sau comportamentul la miscare al saltelei.

Iata care sunt cele cinci tipuri de saltele recomandate de specialisti:   

Saltelele cu microcapsule de argint – folosit inca din antichitate, argintul are caracteristici antiseptice si antimicrobiene. Astfel, saltelele realizate din materiale Chablise cu tratare Argentum+  asigura o protectie foarte buna organismului, deoarece includ in fibrele textile microcapsule ce emit ioni de argint, un sistem foarte bun impotriva acarienilor si a microorganismelor ce impiedica declansarea de reactii alergice. De asemenea, incorporarea fibrelor de argint in tesatura saltelei asigura un control bun al umiditatii ce apare intre corpul utilizatorului si saltea. Umiditatea este absorbita in interiorul saltelei (in timpul utilizarii acesteia) si apoi este eliminata in atmosfera (cat timp salteaua nu mai este utilizata).

Saltelele realizate din materiale Eliocel - Materialul Eliocel se adapteaza la temperatura corpului, lasandu-l sa respire, absorbind rapid umiditatea ce se formeaza in zona de contact dintre corp si saltea, aceasta fiind eliberata dupa ce suprafata saltelei ramane libera.

Aceste saltele pot fi tratate si cu capsule parfumate, de iasomie si trandafir, degajand mirosul la presiunea corpului asupra saltelei, eliminand mirosurile de transpiratie si conferind pielii o senzatie de uscat, chiar si in cele mai calde nopti.

Saltele cu microcapsule de Aloe Vera - Aloe Vera este utilizata inca din antichitate pentru tratarea diferitelor afectiuni. In sezonul cald bacteriile se inmultesc mai rapid, de aceea este recomandata utilizarea unei saltele cu Aloe Vera, deoarece ofera protectie sanitara prin agenti naturali si gestioneaza eficient umiditatea, lasand pielea sa respire. Cu ajutorul acestor saltele nu veti avea senzatia ca va lipiti de cearceaf.

Saltele cu fibra de lana - La nivel microscopic lana absoarbe umezeala.

Fibra de lana (Lana Merinos Australia) are la suprafata un strat cu tendinta de a respinge apa, iar la mijloc are un nucleu foarte poros. In “găurile” acestui strat poros, lana poate stoca minuscule picaturi de apa pana la 30% din greutatea ei. Astfel, lana are capacitatea de a absorbi si transmite umezeala, dar mentine si o temperatura constanta a corpului. Iata principalul motiv pentru care lana este utila pentru bebelusi, sportivi sau pentru dumneavoastra.

Saltele realizate din fibra de bambus – acestea au un efect antibacterian prin agentul natural pe care il contine, bomboo-kun. Acesta nu permite dezvoltarea bacteriilor si acarienilor pe suprafata saltelei. De asemenea, fibra absoarbe si neutralizeaza mirosurile (in special cel de transpiratie), absoarbe cu 50% mai multa umiditate decat bumbacul, fara ca omul sa perceapa la atingerea materialului senzatia de umezeala.

Specialistii recomanda sa testam saltelele inainte de a cumpara una si sa luam in considerare nevoile noastre personale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod