Cel mai important campionat al toamnei pentru parașutii români

A inceput festivalul de „Formation Skydiving”, unde cei mai buni parașutiști din România se întâlnesc până pe  8 septembrie la centrul de parașutism TNT Brothers de la Clinceni. Aceștia își vor dovedi priceperea în cădere liberă de la 4.000 de metri în formații. Salturile în formații secvențiale constau în mai multe prinderi consecutive într-un singur salt, în cădere liberă de la 4000 m, cu o viteză de 200 km/h. Pentru a realiza aceste salturi spectaculoase formațiile participante se antrenează intens pe o perioadă lungă de timp.

În cadrul evenimentului sunt asteptati toti iubitorii de adrenalina care își doresc să facă un salt în tandem alături de cei mai buni parasutisti din Romania, dar și cei care vor să fie martorii unui spectacol aerian.

Parașutiștii licențiați își vor perfecționa tehnica în formații în cădere liberă, executându-se salturi spectaculoase de acest gen. Special pentru această competiție, arbitrarea este realizată de Pekka Salmela, membru al FS-FAI Finlanda. "Ne bucură să anuntam ca numărul parașutiștilor romani a crescut considerabil în ultimii ani. Pâna acum s-au înscris în competiție 5 formații și au fost realizate peste 120 de salturi.”

Campionatul Național de „Formation Skydiving”, organizat de Asociația Sportivă TNT Brothers, aflat la a 3-a ediție, se adresează tuturor parașutiștilor care sunt cetațeni români, dar și strainilor care sunt rezidenți în Romana (se vor respecta prevederile Codului Sportiv FAI – Sectiunea Generală care se pot găsi pe site-ul FAI – www.fai.org/ipc-documents).
Anul acesta, parașutiștii români vor încerca să realizeze un salt în formație, care constă în mai multe prinderi consecutive într-un singur salt, în cădere liberă de la 4000 m, cu o viteză de 200 km/h.

Despre program

Parașutiștii vor avea parte de un instructor care va ține un curs de arbitraj pentru cei interesați, dar și antrenamente pana în perioada evenimentelor. Campionatul Național de "Formation Skydiving" 4-way este gândit astfel încât să descopere și premieze  parașutiștii români care fac cele mai spectaculoase salturi în formații

Campionatului Naţional de “Formation Skydiving” – disciplina 4-way are următorul format:
- 1 salt oficial de antrenament,
 - 8 manşe de concurs
- 1 manşă de departajare

Extragerea va avea loc după festivitatea de premiere.

Înscrierea se face automat prin participarea la competiție. Persoana desemnată câștigătoare trebuie să fie prezentă pentru validarea premiului.

Cine poate sări cu paraşuta?

Orice membru al Asociației Club Sportiv TNT Brothers. Pentru a te înscrie, trebuie să completezi documentele de aderare la asociația TNT Brothers și să plătești cotizația de membru. Vârsta minimă pentru a fi membru și a face un salt cu paraşuta este de 18 ani. Cei care au între 16-18 ani şi îşi doresc să devină membri ai Asociației Club sportiv TNT Brothers și să încerce senzaţia unui salt au nevoie de acordul  părinţilor, legalizat de către notar.

Cât costă cotizația de membru?

Pentru a deveni membru in Asociatia TNT Brothers este necesar să achiți o cotizație de 800 de lei.

În calitate de membru, printre altele, beneficiezi și de un salt cu parașuta. În plus, poti opta pentru filmarea saltului, cu o contribuție de 260 lei sau pentru filmare și fotografii cu o contribuție suplimentară de 350 lei.

Unde poţi sări?

Centrul de parașutism TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Comuna Clinceni (judeţul Ilfov) este situată la vest de București, la 16 km distanță, pe DN 6, șoseaua București-Alexandria. În fiecare weekend, începând de vineri până duminică, de la ora 09:00 până la apus. Mai multe informaţii: www.tnt-brothers.ro sau telefon 0371 100 200 / 0371 100 300

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod