Automobil Clubul Român a organizat, în premieră națională, Simpozionul „Salvați Viețile Copiilor”

Automobil Clubul Român, cu susținerea Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Rutieră a organizat, în premieră în România, Simpozionul Național SALVAȚI VIEȚILE COPIILOR. Evenimentul a fost organizat pentru realizarea obiectivelor DECENIULUI MONDIAL AL SIGURANȚEI RUTIERE 2011 – 2020, inițiat de Organizația Națiunilor Unite.

Problematica simpozionului a avut ca scop major sensibilizarea tuturor factorilor cu responsabilități în siguranța și educația rutieră, precum și schimbarea comportamentului participanților la traficul rutier pentru reducerea accidentelor în rândul copiilor, care reprezintă o categorie semnificativă a populației în tragediile de pe șosea.

Conform statisticilor prezentate de IGPR – Direcția Rutieră, în România, la fiecare 3 zile, un copil moare într-un accident rutier.

Totodată, în fiecare zi, 3 copii sunt răniți, în urma unui accident rutier. În 2015, la nivel național, și-au pierdut viața în accidente rutiere 141 de copii.

Evenimentul a fost deschis printr-un discurs al președintelui ACR – Constantin Niculescu, urmat de un mesaj video al președintelui FIA, Jean Todt, reprezentat special pentru Siguranță Rutieră al Organizației Națiunilor Unite. La finalul simpozionului s-a adoptat o rezoluție, care a cuprins mai multe propuneri pentru reducerea accidentelor rutiere în rândul copiilor.

Printre acestea se numără: programe de educație școlară pentru elevi, grupuri de voluntari în preajma școlilor, campanii de siguranță rutieră la nivel național, modernizarea infrastructurii și trotuare, piste pentru biciclete, praguri limitatoare, promovarea competițiilor de karting, promovarea căștilor de protecție, promovarea intensă a scaunelor auto pentru copii, protocoale instituționale, programe speciale în școlile de șoferi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod