Aniversarile nuntii: cum sa-ti serbezi nunta in fiecare an!

Nunta este, fara indoiala, cel mai frumos tip de eveniment pe care il organizez. Este un prilej minunat de a sarbatori dragostea, o petrecere romantica a carui unic scop este de a celebra inceputul unei vieti in doi.
Nunta este un eveniment atat de frumos, incat nu-mi pot imagina un alt scenariu decat sa fie amintita si aniversata in fiecare din anii ce-i urmeaza, pana la adanci si fericite batraneti. De altfel, probabil ca stiti, traditia a atribuit cate un simbol pentru fiecare an de aniversare a nuntii.
Astfel:

La 1 an se sarbatoreste nunta de hartie
2 ani - nunta de bumbac
3 ani - nunta de piele
4 ani - nunta de flori sau de fructe
5 ani - nunta de lemn
6  ani - nunta de zahar
7 ani - nunta de lana
8 ani - nunta de bronz
9 ani - nunta de salcie
10 ani - nunta de tinichea
11 ani - nunta de otel
12 ani - nunta de matase
13  ani - nunta de dantela
14 ani - nunta de  fildes
15 ani - nunta de cristal
20 ani - nunta de portelan
25 ani - nunta de argint
30  ani - nunta de perla
35 ani - nunta de  coral
40 ani - nunta de rubin
45 ani - nunta de safir
50 ani - nunta de aur
55  ani - nunta de smarald
60 ani - nunta de  ametist
65 ani - nunta de alabastru
70  ani - nunta de platina
75 ani - nunta de  diamant

Mai jos aveti cateva idei frumoase pentru sarbatorirea anuala a celei mai frumoase zi din viata voastra:

Un picnic in locatia unde ati facut nunta

Dana Rogoz povestea pe blogul ei despre cum a sarbatorit nunta de hartie: (...)am sarbatorit un an de la casatorie - adica “Nunta de Hartie” - exact in acelasi loc in care s-a desfasurat si petrecerea nuntii noastre, in poiana Palatului Mogosoaia.
Am facut un picnic, ne-am plimbat toti trei (noi doi si Yorick) exact pe aceleasi trasee de anul trecut si ne-am amintit de toate pregatirile noastre, de cele mai importante momente, de emotiile pe care le aveam, de invitati, de tot ce a fost mai frumos in acea zi.”

Planifica inca o „luna de miere”

Sa pleci in a doua (sau a noua) luna de miere este cel mai comun exemplu de aniversare a nuntii. Ideal ar fi sa mergeti in acelasi loc unde ati petrecut luna de miere sau, si mai bine, in locul unde ati fi vrut sa mergeti insa bugetul de la momentul respectiv nu v-a permis.

Alege un cadou care sa respecte „materialul” din anul aniversarii

In primul an puteti confectiona un buchet de trandafiri.
La a cincea aniversare este potrivita o sculptura de lemn. La 20 de ani trebuie sa gasiti un cadou de argint si tot asa. Lasati imaginatia sa va conduca spre cele mai romantice idei de cadouri aniversare.

Fa un „upgrade” la verighete

Este o recomandare foarte potrivita pentru aniversare a 50 de ani de casnicie (nunta de aur) dar, de ce nu, se poate realiza si mai devreme. Inscriptionarea unui mesaj, adaugarea unui mic detaliu sunt mici modificari care pot reimprospata legamantul vostru.

Scrieti-va scrisori

Daca sunteti un cuplu de romantici incurabili, puteti sa va scrieti in fiecare an cate un mesaj. Il puteti pastra intr-o cutie speciala pe care sa o deschideti peste 20 sau 50 de ani.
Va fi incredibil de impresionant sa vedeti evolutia gandurilor si sentimentelor voastre de-a lungul anilor.

Planteaza un copac

Probabil ca in ziua nuntii ultimul lucru care v-a trecut prin cap a fost silvicultura. La cinci ani distanta insa, cu ocazia aniversarii nuntii de lemn, ar fi o idee frumoasa sa plantati un copac care va creste si se va dezvolta odata cu iubirea si prietenia ce va leaga.

O seara linistita

O alta varianta de a sarbatori aniversarea nuntii este sa revedeti filmarile si fotografiile de la nunta. Puteti amenaja un mini-cinema daca spatiul va permite. Puteti invita prieteni apropiati si sa serviti popcorn cu sampanie :).

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod