Adrian Cioroianu și Mihaela Simina au povestit la Cărturești Verona despre “Mihai I al României”

Noul volum pentru copii și tineri, “Mihai I al României” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații de Răzvan Dumitru, a fost lansat pe 5 septembrie la Cărturești Verona, în Grădina de vară. Ne-am bucurat să prezentăm cea mai nouă apariție din colecția Regii și Reginele noastre unui public numeros și dornic să descopere povesti interesante și pline de farmec despre Regele Mihai I al României și despre contextul istoric care i-a modelat destinul.

Alături de autori au luat cuvântul câțiva invitați care au vorbit atât despre noul volum, cât și despre colecția în care este integrată cartea: Răzvan Dumitru, ilustrator, Ion M.
Ioniță, redactor-șef al Revistei Historia și Ovidiu Nahoi, jurnalist. Oficiile de gazdă au fost făcute de Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Volumul “Mihai I al României - un rege cu onoare, loialitate și credință” depășește convențiile unei biografii, fie și una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu și Mihaela Simina prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947.
Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.“ Dacă fiecare român ar parcurge paginile acestei cărți, un numai că dorința regelui ar fi respectată, ci am deveni conștienți de istoria poporului nostru.

Colecția Regii și Reginele noastre, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing și coordonat de Adrian Cioroianu, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele celor opt regi și regine ale României într-o colecție frumos ilustrată.
În cadrul colecției au mai apărut volumele “Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor” (volum scris de Adrian Cioroianu alături de Andrei Radu) și “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” (volum scris alături de Mihaela Simina).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod