Accesorile verii, de la utilitate la extravaganță

Vara și-a intrat în drepturi și ne provoacă să facem alegeri vestimentare inteligente pentru a trece cu bine peste temperaturile sale ridicate. Cum moda vizează toate anotimpurile, scuzele pentru ținute nereușite puse pe seama caniculei de afară nu țin de prea multe ori, la fel ca și ulciorul la apă. Dacă încă îți mai ajustezi garderoba pentru zile toride, nu uita de accesoriile care te fac să treci mai ușor peste căldura de afară sau să strălucești mai ceva ca soarele de vară.

Pentru că picioarele tale stau zilnic în interiorul unei perechi de pantofi, iar transpirația reprezintă un teren fertil pentru bacterii, nu este recomandat să renunți la șosete, indiferent de gradele din termometru.
Altfel, ajungi să te confrunți cu probleme precum mirosul neplacut, infectiile fungice, pielea crapată, bataturi sau unghii încarnate. Cum moda verii cere gleznele la vedere, poartă așa-numitele șosete invizibile de la Ciserom. Acest artificiu de imagine îți protejează picioarele și face din ținuta ta una corespunzătoare în totalitate sezonului estival. Șosetele invizibile pot fi purtate cu balerini, mocasini, încălțăminte tip sport sau pantofi cu toc înalt, dar în niciun caz cu sandale și pantofi decupați, în vârf sau în zona călcâiului. Dacă așa le spune și numele, e bine să rămână invizibile!

Nelipsitul accesoriu al verii, pentru un aer enigmatic, dar și cu rol de protecție a ochilor de razele puternice ale soarelui, ochelarii de soare sunt poate cel mai important accesoriu în sezonul primăvară-vară.
Datorită diversității de modele, pot fi purtați de orice femeie, indiferent de forma feței sau stilul vestimentar pe care îl adoptă. În 2016 se poartă ochelarii rotunzi în stil John Lennon, cei cu lentile colorate, dar și cei fluture, numiți și cat eye. Ochelarii tip aviator rămân în continuare la modă, iar pentru persoanele îndrăznețe, cărora le place să iasă în evidență, designerii vin cu modele deloc obișnuite, mizând pe forme geometrice precum pătratul sau pentagonul.

Încă din secolul XIII şi până în prezent, pălăriile au rămas unele dintre cele mai cool și râvnite accesorii din garderoba unei femei. Indiferent de model și stilul abordat, pălăria te scoate din anonimat, definindu-ți personalitatea.
Tocmai de aceea, ai mare grijă să faci alegerea potrivită, să îți protejeze capul de razele soarelui şi să îți confere un aer sofisticat întregii ţinute. La modă și ideale în această perioadă sunt pălăriile din pai, cu boruri largi, în nuanţe naturale, deschise. Pălăria este la fel de potrivită unei ţinute de inspiraţie masculină, la o cămaşă albă purtată cu blugi, la o fustă lungă de mătase sau la o rochie cu cordon în talie. Alege dimensiunea care ți se potrivește și ieși cu încredere la o plimbare în parc sau pe malul marii.

De proveniență japoneză, eventaiul pliabil era cu mulți, mulți ani în urmă un indicator al statutului social.
Mai apoi a devenit un simbol al eleganței și feminității, ca în zilele noastre să fie un instrument care ne ajută să ne răcorim. Pentru că nu accesoriul îl face pe om, ci invers, pune-ți toată eleganța și feminitatea într-un evantai și construiește-ți o imagine feminină cu aură romantică. Folosește-te de evantai pentru a atrage priviri, iar de personalitate ca să le păstrezi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod