Luați-vă bărbați care să vă iubească!

E singura condiție de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți la cum ar trebui să fie sau să nu fie celălalt. Nu te mai gândi că te înșală sau că nu are acum banii pe care ți-i dorești. Important este să te iubească. Și e suficient.

Pentru că dacă te va iubi, va ști și să te respecte. Dacă te va iubi, va ști cum să facă lucrurile astfel încât să nu te rănească. Dacă te va iubi, îți va fi și prieten și partener.

Așa că, luați-vă bărbați care să vă iubească!

Nu suntem făcuți pentru monogamie și nici nu suntem pregătiți pentru a ține o relație. Asta se spune des. Adevărul e că fiecare deține propriul adevăr. În fond, relațiile sau mai bine zis, începuturile de relații nu sunt altceva decât un mix de hormoni, care poate fi sau nu la același nivel. Și când este la același nivel, toți o luăm razna. Confundăm dorința sexuală cu îndrăgosteala și nevoia de atenție cu posesivitatea.

Să credem că dorința sau nevoia de a fi cu celălalt este punctul maxim al iubirii, e cea mai mare prostie. Și apoi apare nelipsitul: "Nu mai ești la fel!". Ba rămânem toți la fel, doar că nivelul de dorință față de celălalt poate scădea, mai ales în cazul celor care îl au diferit.

Nu știm să avem o relație

De la vremuri ceaușiste la acces la informație. Am evoluat într-un ritm destul de alert, cel puțin, tehnologic. Mental suntem tot înapoiați. De la reguli stricte la prea multă libertate, fără să avem timp să rumegăm schimbările. Cam asta se întâmplă. Se întâmplă că spre deosebire de acum 10 ani când tentațiile nu erau atât de mari, acum avem totul la botul calului.

Femei și bărbați, deopotrivă, care sunt dispuși oricând la puțină distracție, la aventură sau la un pahar de ceva. Cum să nu calci niciodată pe bec? Calci. Mai devreme sau mai târziu. Cu atât mai mult dacă nu știi sau nu înțelegi că al' de lângă tine trebuie să-ți fie și prieten și amant și ce vrei tu. Trebuie să știe să-ți fie de toate. Și tu să-i fii.

Trebuie să știți că zilele nu sunt toate la fel, că pasiunea dintre voi trebuie întreținută și că unul nu e obligat să ofere mai mult decât celălalt. Trebuie să știți că oricând unul dintre voi poate pica, iar celălalt va trebui să fie acolo și să facă toate eforturile pentru a reveni în același punct.

Punctul acela când amândoi știți că există iubire între voi și că pentru asta merită orice efort. Și iubirea nu vine de pe o zi pe alta.

Iubirea nu vine în primele luni când tot ce vedeți unul la celălalt se rezumă la pasiune. Iubirea vine cu muncă și efort. Și după ceva timp, bineînțeles. Așa că, luați-vă bărbați care să vă iubească și lasați-i să facă ce vor. Nu mai fiți disperate să-l sufocați cu zeci de telefoane și mesaje, cu zeci de ore petrecute după fundul lor. Acordați-vă timp. Și pentru tine și pentru el. Și la început, dar și mai târziu. Fii tu altfel decât toate celelalte și s-ar putea să fii fericită.

Toți avem nevoie de libertate

Că vrem sau nu să recunoaștem, mai devreme sau mai târziu, lipsa de libertate începe să se resimtă. Te poți simți frustrată fără să înțelegi de ce, vei da vina pe celălalt și mai poți deveni dependentă de el pentru că uiți să mai ai prieteni și o viață a ta.

Iar asta nu e bine pentru că în subconștientul tău îți va fi frică, iar sentimentul de frică omoară orice tentativă de relație.

Dacă-l alegi pe ăla de te iubește, nu-ți va mai fi frică. Pentru că vei ști că orice ar fi, el va fi acasă. Vei ști că orice ar fi, omul ăla te va susține în orice ai vrea să faci. Și asta e cel mai important!

 

Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gaby pe 11 Sep 2016, 00:23
    aștept continuarea acestui articol

    Dacă singura condiție este ca femeia să-și ia doar un bărbat care o iubește, atunci, cu siguranță că ar merge și un al doilea articol, care să explice ce înseamnă ,,a iubi” (din partea bărbatului).

    1
    0

  • myrely pe 15 Iul 2016, 21:26
    aveti dreptate d-le mihai

    Nu se poate sa iubesti si sa inseli ...cel iubit reprezinta totul pentru tine nu se poate sa l inseli nici daca ar veni pamela anderson sau stalone sau nu mai stiu eu ce personalitati din topuri....cea care a scris un asemenea articol nu stie ce inseamna sa iubesti...iubirea inseamna pe langa trairea in sine respect ..devotament ..grija ...dorinta de a a face fericita iubita\iubitul....nu mai exista dorinta pentru altceva..

    1
    0

  • laura pe 15 Iul 2016, 21:02
    comentariu

    Mihai, un comment de apreciat, mai ales venind din partea unui barbat!

    0
    0

  • Mihai pe 15 Iul 2016, 18:54
    comentariu

    Un om a fost intrebat o data cu considera ca ar trebui sa arate un om de succes. Dupa o clipa de gandire a raspuns: "In opinia mea un barbat de succes este cel care reuseste de-a lungul vietii sa faca fericita o singura femeie si la randul lui sa fie fericit alaturi de aceeasi femeie". Si cred ca are perfecta dreptate. Daca autoarea are asemenea conceptii, atunci n-am nici cea mai mica indoiala ca viata ei privata este un dezastru. Exemplu tipic de om care crede in teoria evolutionismului. Fara suparare, in multe aspecte o maimuta s-ar putea considera jignita cand este comparata cu multe dintre specimenele "mai evoluate" ale speciei umane. De exemplu, egoismul exagerat caracteristic zilelor noastre, mai ales in relatiile de cuplu (ca "relatiile de familie" deja sunt demodate, tinand cont ca "nu suntem facuti pentru monogamie") este ceea ce ruineaza relatia dintre o femeie si un barbat. Si inca un lucru pe care autoarea nu il ia in seama (sau poate chiar nu stie...) este faptul ca dragostea, mai mult decat un sentiment, este o alegere.

    3
    0

  • ion pe 15 Iul 2016, 15:30
    comentariu

    Ha ha ha, atat ai putut ? acum ti-ai dat seama ca fluturasii din stomac sunt doar hormoni si totul se reduce la sexualitate, care de altfel nu este iubire. Putini ajung sa isi iubeasca partenerul, dar nu prin metoda prezentata.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod