Unicitatea si adrenalina - cuvintele anului 2015 in materie de cadouri

Romanii au fost mereu cunoscuti pentru inventivitate si originalitate, iar acest lucru a inceput sa se observe din ce in ce mai pregnant si in alagerea cadourilor. Daca pana acum cativa ani de zile originalitatea venea din modul in care acestea erau ambalate sau aranjate sau se observa mai mult in zona personala, acum si cadourile corporate se indreapta in aceeasi directie. Urmand trendul european, in 2015, pe piata romaneasca si-a facut loc o noua categorie de daruri oferite celor dragi – cadourile inedite, de tip experienta.

Smart Experience este in prezent cel mai mare site de cadouri de tip experienta de pe piata romaneasca, iar in cei 4 ani de activitate a reusit sa arate cat de important este sa oferi si sa te bucuri de experiente inedite, pe care nu le vei uita niciodata. Bazat pe experienta noastra ne-a fost astfel simplu sa putem observa cateva trenduri care au inceput sa se manifeste si vor di din ce in ce mai pregnante in anii urmatori:

•    Fata de anii precedenti, anul 2015 a marcat o schimbare spectaculoasa la capitolul cadouri pentru cei dragi.
Nu este deloc usor sa surprinzi o persoana speciala oferindu-i un cadou clasic, un parfum, o esarfa sau un ceas. Se pare ca in lipsa ideilor originale, romanii se orienteaza acum spre altceva, spre experiente de neuitat. ,,Mi se pare ca fericirea adusa de un astfel de dar se poate amplifica la infinit. Te bucuri cand il primesti, abia astepti sa experimentezi, traiesti la maximum atunci cand se intampla si te umpli de energie pozitiva ori de cate ori iti amintesti cum a fost. Cine nu isi doreste sa primeasca asa ceva?”, spunea Madalina (29 ani), care a primit in dar de la iubitul sau un zbor cu balonul langa Bucuresti.

•    Schimbarea preferintelor de consum pe piata de cadouri romaneasca se indreapta insa si spre un alt fagas. Oamenii nu doar ca incep sa puna mai mult accent pe ceea ce ofera celor dragi, ci incep sa se orienteze si spre propria persoana.
Numeroasele cereri de carduri cadou „de la mine pentru mine” reflecta incontestabil aceasta tendinta interesanta.

•    In 2015, mai mult ca in orice an pana acum, s-a observat un interes crescand doamnelor pentru un alt tip de experiente fata de cele cu care ne obisnuisera pana atunci. Daca in 2014 SPA-ul si saloanele de infrumusetare se aflau in topul preferintelor sexului frumos, fapt deloc neobisnuit, in vara lui 2015, doamnele ne-au surprins cu cererea mare de pachete de zbor cu parapanta si survol deasupra oraselor mari ale Romaniei. Numai in timpul verii, peste 50 de femei au ales sa experimenteze adrenalina la inaltime, sezonul ramanand deschis pana in luna noiembrie, spre satisfactia iubitoarelor de senzatii tari. Prin urmare, cererea inregistrata in 2015 pentru cadourile de tip experienta ne indreptateste sa credem ca in 2016 nu doar unicitatea, ci si adrenalina si ineditul vor fi cuvintele care vor face diferenta dintre un cadou reusit si unul banal.


•    Romanii au descoperit ca sunt mult mai fericiti daca aleg sa cheltuiasca o suma mai mare de bani pe experiente, decat pe lucrurile materiale. Si asta pentru ca experientele sunt cele care ii fac cu adevarat fericiti.

•    Studiile internationale adeveresc realitatea locala. Conform doctorului Thomas Gilovich de la Universitatea Cornell care a realizat un studiu despre relatia dintre bani si fericire, desi cumparam lucruri materiale ele ne aduc fericirea doar pentru o scurta perioada de timp. Si asta deoarece lucrurile noi ne fac initial foarte curiosi si ne exalteaza, dar intr-un timp relativ scurt ne obisnuim cu ele si ajungem sa ne dorim altceva mai interesant, mai bun, etc. Experientele unice traite sunt insa cele pe care ni le vom aminti toata viata si cele care ne vor sta alaturi in momentele mai putin placute ale vietii sau la batranete.
Prin urmare Gilovich a sugerat ca cel mai bine ar fi sa investim in experiente pentru sufletul nostru: excursii, vizionarea de galerii de alta si muzee, hobby-uri, invatarea unui nou skill, calatorii, etc.

Alecsandra Ionita este Well-Being Specialist in cadrul Smart Experience. Compania ofera experiente unice, de neuitat, de la curse cu masini la lectii de parasutism, de la catarare pe munti la rapel si zbor cu balonul si pana la pachetele de wellness.

De Alecsandra Ionita, Well-Being Specialist Smart Experience
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod