Sănătate. Ce analiză trebuie să faci înainte de a lua anticoncepţionale

Specialiștii geneticieni atenţionează toate femeile că este foarte important să-şi facă un anumit test înainte de a recurge la pilulele contraceptive
Descoperită în 1960, pilula contraceptivă a revoluționat viața sexuală prin combinațiile de hormoni care împiedică apariția unei sarcini.

Medicina a evoluat și anticoncepționalele odată cu ea: dozele tot mai mici de hormoni din compoziție au făcut ca pilulele cu progesteron și estrogen să fie din ce în ce mai sigure pentru sănătate. Însă regulile administrării lor se mențin: trebuie recomandate de ginecolog, după un control riguros.

Doctorii ne-au tot spus că persoanele de peste 35 de ani, care fumează și au în familie un risc de tromboză trebuie să se ferească de aceste pilule.
Acum, specialiștii geneticieni vorbesc despre un test care ar trebui făcut de toate femeile înainte de a recurge la anticoncepționale. “Toate femeile ar trebui să se testeze pentru trombofilie, mai ales dacă în familia lor există istoric de tromboze venoase, trombembolism pulmonar, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic acut. În urma acestor teste genetice, ele află daca au moștenit mutații la nivelul factorilor implicați în coagularea sângelui și astfel care este riscul de a dezvolta accidente trombotice” , spune medicul Cristina Ailenei, specialist în cadrul Genetic Center.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod