Make up artistul Maria Pauna a calificat cu acte in regula peste 300 de specialisti in frumusete

Make up artistul Maria Pauna a revolutionat piata de beauty din Romania reusind sa duca in atentia viitorilor specialisti care vor sa lucreze in industia frumusetii introducerea in nomenclatorul calificarilor din Romania a unei noi ocupatii - cea de dermopigmentist. Anul acesta Maria Pauna a acordat peste 300 de diplome specilalistilor care lucreaza in domeniul frumusetii.

Dermopigmentarea se practica in Romania din 2003, dar pana acum nu a fost legiferata sub nicio forma, motiv pentru care inscrierea si formarea viitorilor specialisti in frumusete a devenit o necesitate odata cu alinierea la Legislatia Europeana”, a spus Make-Up Artistul Maria Pauna.

Din Februarie 2014, in colaborare cu Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Calificari, Maria Pauna a implementat legiferarea ocupatiei de Dermopigmentist, care are cod COR 514210.

Maria Pauna s-a erijat anul acesta in Mos Craciunul pietii de beauty din Romania si nu numai ca a facut o lege de care se folosesc toti specialistii de aeauty, ci a ajutat pe cei mai buni dintre ei sa se califice deschizand portile e academiei Maria Puna si facilitandu-le acestora o scolarizare care face cinste unor specilisti cu experieta de peste 15 ani.

Feed back ul calitatii cursurilor, al scolarizarii si formarii a venit.
De asemenea, intr-un cadru festiv anul acesta la Romexpo, unde alaturi de doi colosi de renume mondial, Tony Belfatto si Ana Savina, Maria Pauna a premiat intr-o Gala festiva pe toti pionierii Romaniei din piata de beauty aducand astfel recunstinta tuturor acelora care au perpetuat frumusetea facand ca Romania sa fie recunoscuta si azi ca un jucator important in Europa in industria frumusetii.

Make up artist-ul declara ca a fost o onoare pentru ea sa poata ajuta astfel de specialisti romani cu nume sonore in domeniul dermopigmetarii precum Diana Gulan, Kata Marshal, Cosmina Grigoriu, Elis Teodorescu, Ana Maria Margineanu si multi altii, specialisti si formatori totodata pe care i-a sustinut ajutandu-i sa aiba continuitate in activitatea lor de formare profesionala.

Astfel, piata de beauty este din acest an reimprospatata cu doua noi ocupatii recunoscute si a caror calificari si competente pot fi echivalate si in strainatate, pentru ca acum sunt legiferate dupa noile Norme Europene. Pentru a veni in sprijinul specialistilor care isi vor obtine competentele de acum inainte, Maria Pauna a scos si primul Manual de micropigmentare, tehnologie, metodologie si practica".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod