Franciza Profitabila: Deschiderea propriului Salon de Infrumusetare

Franciza reprezinta o oportunitate de afaceri in care proprietarul unui serviciu sau a unui brand/produs, denumit Francizor, acorda drepturile de distributie locala si de vanzare a serviciilor si produselor unui individ, denumit Francizat, in schimbul unei taxe sau redevente lunare. Franciza este, astfel, un sistem de comercializare bine pus la punct, cu beneficii de ambele parti, o afacere la cheie, un model de business deja testat, al carei profit este evident si usor de obtinut, in conditiile respectarii tuturor criteriilor de eligibilitate si de calitate.

Care sunt avantajele unei Francize? Fancizele capata din ce in ce mai multa popularitate, gratie numeroaselor avantaje si a riscurilor minime pe care le presupun.

Iata mai jos principalele puncte esentiale pentru care antreprenorii aleg afaceri la cheie:

Reputatia serviciului/marcii comercializate: Francizatul cumpara un serviciu/un produs deja consacrat, cunoscut, renumit in piata clientii cunosc deja brandul si au incredere in acesta, prin urmare inca din ziua deschiderii o franciza va avea clientii sai fideli.

Know-how si instruire garantate: Francizorul pune la dispozitia Francizatului toate informatiile despre afacere, dobandite in urma testarii modelului de business de-a lungul timpului.

Francizorul ofera Gratuit instruirea intregului personal, de ori de cate ori este nevoie, pentru a se asigura ca serviciile oferite de Francizat respecta calitatea promisa de brand. Nu este necesara experienta anterioara de business sau pe domeniul de activitate, toate procedurile de lucru fiind deprinse prin sesiuni periodice de training, oferite gratuit de catre Francizor

Suport complet si permanent: Francizorul acorda Francizatului suport complet si permanent de-a lungul intregii perioade contractuale, constand in: Mentenanta echipamente, Consultanta business si angajati, Servicii clienti, Managementul Crizelor, Managementul Timpului, Documentatie necesara, Oportunitati de dezvoltare a afacerii este in interesul Francizorului ca Francizatul sa aiba o afacere de succes, caci acesta isi poate deschide noi puncte de lucru, ca urmare a acoperirii rapide a investitiei initiale

Marketing national: Francizorul asigura servicii de marketing national, pentru a-si securiza notorietatea de brand si succesul afacerilor in sistem de franciza. Sunt puse la dispozitia Francizatului: materiale complete de promovare, endorseri care sa sustina calitatea serviciilor locale, cel mai bun mix local pentru comunicarea de brand.

Francizatul beneficiaza adesea de un plan personalizat de marketing

Consultanta pentru deschiderea rapida a afacerii: Franciza este un sistem de business foarte bine organizat, de aceea deschiderea unei astfel de afaceri la cheie se poate face foarte rapid, in circa 1-3 luni. Francizorul ofera un plan de afacere bine pus la punct si consultanta in alegerea locatiei si a personalului, precum si in amenajarea spatiului de lucru, astfel incat acesta sa fie conform cu imaginea de brand. Francizorul asigura respectarea tuturor normelor legislative in vigoare, astfel incat activitatea francizelor acordate sa fie in acord cu Legislatia din Romania.

Franciza Salon de Infrumusetare: de ce este profitabila?

Romancele investesc mult in propria imagine, de aceea industria infrumusetarii este una dintre cele mai profitabile activitati din tara. Din acest motiv, francizele de beauty au patruns rapid si in Romania, publicul-tinta asteptandu-le cu interes si cu cheltuieli pe masura. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au apelat la diferite trucuri de infrumusetare pentru a-si valorifica atuurile. Astfel, in timp, au aparut retete variate de frumusete, promovate si monetizate de saloanele destinate ingrijirii personale.

Criza economica din tara a determinat romanii sa fie mai precauti cu investitiile lor si a atras atentia asupra ideii de franciza, o afacere la cheie profitabila, disponibila acum si in Romania.
Romanii opteaza pentru francize de renume, care si-au dovedit deja succesul pe mai multe piete, care au o nisa clara de activitate  si care implica riscuri reduse. Francizorul ofera un sistem inteligent de management al afacerii si de marketing, astfel incat preturile sa permita marje semnificative de profit, dar sa reflecte si calitatea serviciilor, cautata de clienti. Astfel, francizele de infrumusetare se detaseaza de saloanele standard, care aplica preturi modice pentru a atrage mai multi clienti, neglijand relatiile interumane si extra beneficiile dorite de publicul-tinta.

In prezent exista francize de infrumusetare pe domenii diverse de activitate, precum: coafura, masaj, cosmetica, epilare definitiva, manichiura, terapii inovatoare de slabit sau solar. Mai sunt si  francize cu public nisat, care se adreseaza doar femeilor, copiilor sau barbatilor, insa majoritatea se adreseaza publicului larg, pentru a capta cat mai multi clienti. O astfel de afacere are mari sanse de succes, deoarece peste 60% dintre romani apeleaza lunar la servicii de infrumusetare, potrivit unui studiu realizat de Nomasvello, franciza Numarul 1 in Tratamente Cosmetice cu IPL (lumina intens pulsata).
Intr-un centru de infrumusetare No+Vello clientii sunt cca 80% femei si 20% barbati, insa acestia din urma tind sa cheltuiasca mai mult pe tratamente de ingrijire personala, dorindu-si rezultate rapide.

Succesul unei afaceri în domeniul frumusetii depinde de mai multe variabile: inovatia in serviciile folosite, calitatea tratamentelor si a produselor  utilizate, aspectul spatiului unde se desfasoara activitatea, pregatirea personalului si interrelationarea. Acolo unde exista comunicare activa intre clienti si brand exista si profit. Fidelizarea clientelei este esentiala in industria infrumusetarii. Afla mai multe despre francize si, implicit, despre afacerea la cheie Nomasvello, pe office@nomasvello.ro sau la telefon 0733.606.700.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod