Claudia Ioana Coteanu: “Femeile sunt mult mai preocupate de estetica produselor”

Claudia Ioana Coteanu a ajuns prima dată la Delta Studio în urmă cu cinci ani, cu intenția de a-și amenaja propriul apartament. I-a placut atât de mult acolo încât stelele “s-au aliniat” pentru a-i scoate în cale, la puțin timp, un anunț de angajare. Așa a intrat ca Marketing & PR Manager în echipa Delta Studio, companie care oferă soluții complete de amenajări interioare pentru segmentul mediu-lux, de peste 20 de ani.

De unde pasiunea pentru design?
Pasiunea pentru design s-a concretizat în timp. Când eram mică, mi-aduc aminte că ai mei plecau de acasă, iar eu mutam mobila și reașezam obiectele. Și chiar ieșeau amenajări frumoase. Delta Studio a contribuit la dezvoltarea pasiunii mele pentru design si m-a ajutat să descopăr detalii despre cât de important este să transformi un loc după personalitatea ta, de exemplu. Designul vine în ajutor și transformă ceva obișnuit în ceva special.

Să lucrezi într-un domeniu care este sinonim cu frumosul, în care esteticul și funcționalitatea se îmbină perfect, pare jobul ideal. Cum s-a produs la tine întâlnirea cu Delta Studio?
La acel moment, căutam să-mi amenajez propriul apartament. Am vizitat showroom-ul principal, care și la acea vreme era superb, și îmi spuneam în minte că mi-ar plăcea să lucrez aici. La scurt timp, am văzut un anunț de angajare al Delta Studio. Am aplicat, m-am prezentat la interviu și așa a început această poveste frumoasă.

Ce îți place cel mai mult în munca ta?
Lucrurile noi care apar zi de zi și de care nu mă plictisesc niciodată. În acest domeniu și, mai ales în această eră a vitezei, descopăr rapid tendințe, idei și proiecte noi pe care le aprofundez curioasă. Adesea sunt surprinsă de felul în care evoluează acest domeniu.

În cei cinci ani pe care i-ai petrecut aici, ai observat vreo schimbare, în materie de gust, la români? Sunt mai pretențioși, mai selectivi, față de acum cinci ani?
Da. Au devenit mai atenți la ce investesc.

Pun mai mult preț și pe calitate, pe durabilitatea produselor, dincolo de gust. În materie de estetică și funcționalitate, cei mai mulți preferă stilul modern.

Biroul tău este chiar în showroom-ul în care se găsesc atâtea lucruri frumoase. Este un decor ideal – cred că oricine și-ar dori să lucreze într-un ambient care are familiaritatea și căldura unui cămin. Cum resimți zilnic energia acestui loc?
E odihnitor, sincer! Mă inspiră și îmi oferă acel stimulent psihic care alungă rutina și plictiseala. Într-un ambient plin de culori și diferite texturi, resimt o căldură pe care cei mai mulți oameni care își desfășoara munca într-un birou nu o găsesc.

Este design-ul de interior o preocupare preponderent feminină? Clienții care vă vizitează sunt reprezentați, ca pondere, mai mult de femei?
Tind să cred că există un procentaj egal. Însă, într-adevăr, femeile sunt mult mai preocupate de estetica produselor, pe când bărbații sunt interesați de funcționalitate, de calitatea și durabilitatea materialelor, cerând mai multe detalii înainte de achiziționarea unui produs.

Cum este reprezentat design-ul made in Romania în strategia de marketing și CSR  Delta Studio?
În 2015, arhitecții Delta Studio au proiectat colecții originale de mobilier, realizate la fabrica Delta Studio, iar în urma unui Call for Designers s-au selectat obiecte de design românesc, expuse în showroom timp de o lună. Pentru designerii selectați, a fost o oportunitate de a-și vedea produsele expuse în premieră, într-un showroom de lux, și de a primi comenzi pentru acestea.  În 2016, pentru expoziția de design s-a ales tematica fashion, obiectele vestimentare semnate de creatori români fiind expuse alături de noi colecții de gresie, faianță sau mozaic.
Anul acesta, tematica evenimentului a fost “Smart Design”, o provocare pentru creatorii români, care au încorporat tehnologii de ultimă generație în produsele lor.
Strategia de comunicare a fost adaptată la noile obiceiuri ale consumatorilor – prezența pe conturi de Social Media, creșterea și păstrarea unei comunități de pasionați de design interior. Pagina de Facebook, de exemplu, a fost gândită ca o revistă home&deco, și nu ca o pagină de sales. Fără prețuri, discounturi agresive, enumerarea brandurilor furnizorilor, ci mai degrabă ca o pagină inspirațională pentru pasionații de design interior din toată țara. Am lucrat la creșterea bazei de date de arhitecți colaboratori, prin programe motivaționale, oferirea de excursii, premii și evenimente dedicate acestora. Lucrările acestora (realizate sau nu alături de Delta Studio) sunt publicate pe site și promovate prin blog și rețelele Social Media.

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ai trăit aici?
Sunt mai multe, însă cea mai importantă, pentru mine, este crearea albumului “Lifestyle Design Interior”, lansat în decembrie 2016. Se numără printre proiectele mele de suflet. Am adunat peste 20 de amenajări de top din România, realizate exclusiv de arhitecți și designeri români. Proiectul a fost extrem de bine primit, realizarea unor topuri de amenajări fiind absolut necesară într-o piață firească. Deja lucrăm la a doua ediție, care se află în pregătire și va fi lansată în decembrie 2017.

Este acel proverb care spune că cizmarul nu-și face încălțăminte și nici croitorul haine.
Când este vorba de propria-ți locuință, ești nerăbdătoare să achiziționezi ceva nou, să fii în pas cu ultimele tendințe în materie de design interior? Care este cel mai nou obiect pe care l-ai achiziționat pentru locuința ta?

Tot timpul apar lucruri noi, iar eu aleg de fiecare dată ce îmi este necesar și mi se potrivește. Apartamentul l-am amenajat cu Delta Studio, înainte să intru în echipă, în stil modern, actual. Cel mai nou obiect de decor pe care l-am achiziționat a fost un corp de iluminat inteligent controlat printr-o aplicație. Aceasta este noua provocare, pentru designeri: să încorporeze noile tehnologii în obiectele care ne înconjoară. Încerc să citesc cât mai mult despre noile tendințe și, pe cât posibil, să țin pasul cu ele, nu neapărat ca om de marketing, ci ca orice om care este interesat de nou și de inovație.

Prietenii îți cer sfaturi atunci când își decorează casa?
Da, era inevitabil. Îmi cer sfaturi și îi ajut, însă când mă depășește le recomand un designer sau un arhitect. Îi țin la curent, pe cei interesați, cu noile tendințe.

Pasiunea ta pentru design se reflectă și în alegerile vestimentare? Ești o fashionista veritabilă sau ești echilibrată, când mergi la shopping? Ce stil vestimentar preferi?
E ceva natural ce vine de la sine. Pun accent pe culori și sunt foarte atentă la ce ținute îmi construiesc. Sunt echilibrată când vine vorba de shopping, în sensul că îmi cumpăr ce mi se potrivește, nu neapărat de la un anumit brand. Pentru birou, aleg ținute mai elegante, office.
La ieșirile în oraș, aleg rochiile sau pantalonii casual, pentru mai mult confort. Am multe accesorii care mă salvează când sunt în criză de timp, pentru că la aceeași rochie pot să pun alt cordon de piele sau alți cercei, de exemplu. și am altă ținută!

Cinci cuvinte care te definesc.
Ambiție, energie, umor, optimism și curaj.

Un motto care ți se potrivește.
„Don’t follow your dreams, chase them!”.

Poți să le spui cititoarelor eva.ro care sunt tendințele în materie de amenajări interioare în 2018?
2018 se va manifesta, cel mai probabil, printr-o dorință de întoarcere la autentic, la uman. Ne petrecem tot mai mult timp în mediile virtuale de socializare, în fața ecranelor sau în trafic, expuși în mod excesiv la imagini (majoritatea manipulate digital), de aceea simțim nevoia de a contracara această avalanșă de artificial prin elemente naturale, simple, firești. Folosirea nuanțelor de verde într-o amenajare de interior crează un sentiment de pace și echilibru pe lângă finisajele cu aspect de lemn sau piatră naturală ce redau acum cu fidelitate, datorită noilor tehnici de fabricare, texturile existente în natură.

Maria Irimia

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod