Top 4 cele mai eficiente metode să te laşi de fumat. Încearcă-le!

Ştii că este un obicei nociv pentru sănătate, aşă că ai hotărât (pentru a câta oară?) să renunţi la el. Cum însă este mai uşor de zis decât de făcut, ai putea avea nevoie de ajutor pentru a-ţi duce intenţiile onorabile la bun sfârşit
Iată patru metode eficiente care te vor ajuta să te laşi de fumat odată pentru totdeauna!

De ce este atât de dificil să renunţi la fumat?


Fie că fumezi de un an sau de zece, renunţarea la ţigări nu este floare la ureche. Şi asta deoarece implică atât o dependenţă fizică de nicotină, cât şi un ataşament psihologic, fumatul devenind un obicei bine înrădăcinat în existenţa ta de zi cu zi.

Cu alte cuvinte, atunci când te hotărăşti să te laşi de fumat, nu ai de înfruntat doar simptomele de sevraj specifice renunţării la nicotina care îţi dădea o stare de bine, ci şi obişnuinţa de a fuma o ţigară la cafea, când ieşi cu prietenii la o terasă, în momentele de stres sau de relaxare etc.

De aceea, pentru a reuşi să te laşi de fumat, este esenţial să acorzi atenţie ambelor aspecte ale problemei.
Iată ce ai putea face:

1. Încearcă terapia de substituţie a nicotinei

Terapia de substituţie nicotinică (TSN) este una dintre cele mai puternice arme de care dispui - pe lângă voinţă şi motivare - când te hotărăşti să renunţi la fumat. Ce implică aceasta? Îndepărtarea simptomelor specifice de sevraj prin furnizarea organismului a unor doze mici de nicotină, în absenţa substanţelor periculoase pe care le conţine o ţigară.

În acest sens, poţi recurge la folosirea plasturilor, a gumelor de mestecat, inhalatorilor, spray-urilor nazale ori a tabletelor sublinguale, toate având ca ingredient principal nicotina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod