Suplimentele de fier luate în timpul sarcinii pot influența riscul de apariție a autismului

Suplimentele de fier administrate în timpul nașterii pot influența riscul de apariție a autismului la nou-născuți


Studiul a fost publicat în American Journal of Epidemiology, notează Mediafax.

În total, mamele din grupul tipic au primit în medie 57 miligrame de fier pe zi, iar cele cu copii autişti doar 51 de grame de fier pe zi.

Însă mamele din ambele grupuri au primit în general cantităţi mai mari decât dozele zilnice de fier recomandate. O femeie normală şi fertilă ar trebui să primească 18 miligrame de fier în fiecare zi, potrivit Institute of Medicine.

În timpul sarcinii, aproape jumătate dintre femei prezintă carenţe de fier, iar medicii recomandă creşterea dozei zilnice de fier la 27 miligrame şi cu cel puţin alte 9 miligrame în timpul alăptării.

Chiar dacă am descoperit o asociere, ea este doar o asociere, care are nevoie de a fi repetatăRebecca Schmidt
Potrivit tabelelor alcătuite de Institute of Medicine, nivelul superior de fier care este tolerabil pentru bărbaţii şi femeile adulte este de 45 miligrame pe zi, însă alte studii au descoperit că femeile însărcinate din Statele Unite ale Americii primesc în general 48 miligrame pe zi din suplimente.
Autorii acestui studiu consideră că aceste recomandări privind suplimentele trebuie revizuite.

Fierul în exces, din suplimente, poate fi toxic, avertizează coordonatoarea acestui studiu, însă pentru fierul din dieta zilnică, ce provine din cereale fortificate, fasole, carne roşie şi ciocolată neagră, nu există niveluri stabilite de toxicitate.

Unele dintre vitaminele prenatale includ fier, însă altele, precum popularele vitamne gelatinoase, nu conţin fier. Fierul poate să provoace greaţă şi din acest motiv anumite vitamine prenatale nu conţin fier, pe care femeile trebuie să îl ia separat, seara, înainte de a merge la culcare.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod