Sănătatea dinţilor: 5 alimente care-ţi distrug dantura

Fructele uscate sunt lipicioase şi au un conţinut bogat în zahăr. Acest lucru favorizează dezvoltarea bacteriilor nocive în gură care atacă smalţul.
Ca să ai o dantură sănătoasă trebuie să mergi la medicul stomatolog cu regularitate, să periezi dinţii de preferat după fiecare masă şi să foloseşti aţa dentară zilnic pentru a preveni depunerea resturilor alimentare în locurile greu accesibile. Pe lângă aceste reguli de bază, trebuie să acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi, deoarece unele îţi pot afecta dantura. Iată care sunt cele mai nocive alimente pentru dinţii tăi:

1. Fructele uscate


Sunt lipicioase şi au mult zahăr. Acest lucru le transformă într-o gustare dulce destul de periculoasă pentru dantura ta, deoarece rămân între dinţi şi atacă smalţul dacă nu te speli pe dinţi imediat după ce le-ai consumat.

Zahărul favorizează formarea bacteriilor rele care erodează smalţul şi predispun la apariţia cariilor.

Nu acelaşi lucru se întâmplă cu fructele proaspete, care chiar dacă sunt dulci, prin mestecarea lor nu de lipesc de dinţi şi nu pun în pericol dantura. Astfel că ar fi mai recomandat să consumi fructele în stare proaspătă pentru a-ţi proteja dinţii de carii.

 

2. Băuturile carbogazoase


Sucurile carbogazoase şi băuturile pentru sportivi sunt dăunătoare pentru dantură, în special atunci când sunt consumate cu înghiţituri mici pe tot parcursul zilei. Atunci dinţii tăi vor fi expuşi constant acidului, astfel că ar fi mai bine să consumi toată doza deodată sau în timpul mesei dacă nu le poţi evita.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod