Sănătate. 4 motive pentru care scrâşneşti din dinţi



"În multe cazuri putem prescrie gutiere nocturne, care împiedică manifestarea simptomelor bruxismului în timpul somnului. Pentru a ameliora durerile musculare, poate fi necesară terapia fizică. Obiectivul terapiei este să determine bruxomanul să îşi schimbe comportamentul învăţând modalitate adecvată de relaxare a limbii, dinţilor şi buzelor. Atunci când anumite persoane devin constientie de problema, simplul sfat de a-şi relaxa limba în sus, cu arcadele dentare separate şi buzele închise, poate fi suficient pentru a-i determina să-şi schimbe comportamentul, eliminând astfel disconfortul.
Cu toate acestea, se poate realiza un dispozitiv bucal, cum ar fi gutieră nocturnă, care este menită să absoarbă forţă muscaturii care cauzează leziuni şi dureri, precum şi să ajute la schimbarea comportamentului pacientului.''
continuă Dr. Alexandra Mircea medic specialist în parodontologie la Velvet Dental.


De ce se recomandă o gutieră nocturnă sau un alt dispozitiv de apărare?


Dacă este proiectat corect, dispozitivul de protejare împotriva muscaturii ajută la împiedicarea mobilităţii patologice a dinţilor, la protejarea reconstructiilor cu ceramică şi la protejarea danturii de abrazare datorată scrâşnetului şi strângerii din dinţi. O gutieră nocturnă este un dispozitiv pentru cavitatea bucală, din plastic, care este purtată pe timpul nopţii pentru a preveni scrâşnetul dinţilor.
O spatulă linguală este un dispozitiv de plastic care împiedică dintîi să între în contact. În anumite cazuri, cum ar fi supraocluzia verticală, poate, în final, să îmbunătăţească gradul de intensitate al ocluziei. O metodă utilizată pentru tratarea leziunilor provocate de cazuri mai serioase de bruxism implică reconturarea sau reconstrucţia suprafeţelor ocluzate prin coroane sau inlay sau o reconstrucţie totală a cavităţii bucale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod