Parodontoza

Parodontoza se tratează cu ajutorul tehnicilor moderne

Parodontoza se tratează în mai multe feluri. Însă metodele moderne de tratament sunt mult mai eficiente. Deși afectează tot mai multe persoane, bolile gingiilor sunt ignorate și chiar inexistente pentru unii. Or, parodontoza netratată te lasă fără dinți. Și asta în ciuda faptului că parodontoza se tratează cu succes.
Așa, ca nație, nu privim spălatul pe dinți ca pe o necesitate. Unora li se pare chiar firesc să-și piardă dantura și pun asta pe seama înaintării în vârstă, a perioadelor de sarcină, a stresului, nicidecum a lipsei igienei bucale. Prin urmare, nu e de mirare că mulți nu au auzit de afecțiunile gingivale și nici nu le asociază cu pierderea danturii.

Nu contează vârsta, ci igiena


Parodontoza se manifestă la nivelul gingiilor și dacă avansează poate distruge rădăcina dinţilor.
„În ultima perioadă, în România, tot mai mulți pacienți se confruntă cu o formă foarte agresivă a acestei boli. Și mai grav este că o întâlnim și la tinerii de 20 de ani. În plus, apariția acestei afecțiuni a devenit cu mult mai mare la noi decât în majoritatea țărilor europene, din cauza lipsei de educație privind igiena orală.', spune Dr. Andi Drăguș. Astfel apar infecțiile bacteriene care atacă țesutul moale și osul care susține dintele. Igiena bucală insuficientă sau incorectă, în special asociată cu fumatul sau cu boli cronice le creează bacteriilor condiții propice.
Deși placa microbiană este principala cauză, există și alți factori favorizanți, precum contraceptivele, sarcina, menopauza, SIDA, hipovitaminoza C, leucemia, anemia, dar și stresul. Și anumite tipuri de medicamente, precum imunosupresoarele, antiepilepticele sau vasodilatatoarele sunt factori de risc. Netratată, parodontoza creşte riscul de boli de inimă și respiratorii. Există și o legătură certă cu bolile cronice de rinichi și reumatice.

Vești bune! Parodontoza se tratează


Până și cei mai ignoranți dintre noi mai au o șansă.
Bolile parodontale pot fi tratate. Un specialist poate recomanda produse de igienă orală speciale, dar și intervenții specifice moderne. Primul pas în tratarea parodontozei este detartrajul minuţios supra şi subgingival. În faze mai avansate, se efectuează chiuretajul gingival, adică îndepărtarea stratului interior al gingiei, distrus și infectat. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod