Gingivita

Conform dr. Mircea Oprea medic specialist stomatologie generala, "gingivita este o inflamatie a gingiilor" si face parte dintre afectiunile periodontale care afecteaza sanatatea periodontiului (tesutul care inconjoara dintii si include gingiile, tesuturile moi si osul). Pentru ca gingivita prezinta si forme usoare, poate fi dificil sa iti dai seama ca suferi de aceasta afectiune. Consultul specializat si tratamentul joaca un rol important pentru a preveni complicatiile. Daca gingiile sunt inflamate si sangereaza usor, este posibil ca gingivita sa fie cauza. Gingivita este provocata in special de o igiena orala neadecvata.
Conform dr. Mircea Oprea medic specialist stomatologie generala, "gingivita este o inflamatie a gingiilor" si face parte dintre afectiunile periodontale care afecteaza sanatatea periodontiului (tesutul care inconjoara dintii si include gingiile, tesuturile moi si osul).

Pentru ca gingivita prezinta si forme usoare, poate fi dificil sa iti dai seama ca suferi de aceasta afectiune. Consultul specializat si tratamentul joaca un rol important pentru a preveni complicatiile.

Daca gingiile sunt inflamate si sangereaza usor, este posibil ca gingivita sa fie cauza. Gingivita este provocata in special de o igiena orala neadecvata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod