Efectele pe care le are vremea rece asupra dinţilor cu probleme

Sensibilitatea dentară în sezonul de iarnă apare mai ales la persoanele care au cavități, carii sau alte probleme netratate.
Frigul reprezintă un factor exterior declanșator acolo unde există o cât de mică sensibilitate dentară, unde sunt leziuni dentare, pulpite, granuloame sau parodontite, avertizează dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală la Clinica Art Implant.

”Este ca și cum cel în cauză ar pune gheață pe nerv. De regulă, aceasta este senzația pe care o au cei care se expun la frig. Persoanele care au probleme din cauza frigului sau a alimentelor reci ori atunci când mănâncă ceva dulce, deși nu au carii sau probleme netratate, au structuri deficitare ale smalțului dentar.
Ei sunt cei care ajung primii la dentist când se răcește vremea, mulți dintre ei cu dureri atroce, care nu cedează la analgezice”,
explică dr. Laura Mocanu.


Ce soluţii există?


Potrivit medicului, în astfel de cazuri tratamentele constau în aplicarea de geluri și lacuri de protecție dentară sau în purtarea unor gutiere de desensibilizare, pentru obturarea canaliculilor dentari.

”Este nevoie de un tratament simplu la medicul dentist pentru ca nervii să fie protejaţi de aerul rece.
În funcție de caz se curăță cariile și se aplică plombele sau se scoate nervul și se obturează canalul radicular"
, susține specialistul, adăugând că cei în cauză nu prea pot evita efectele frigului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod