Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de dinți

Înainte de apariția tratamentelor moderne, oamenii apelau la unele remedii naturale pentru a calma durerile de dinți. Vezi cum poți să ameliorezi o durere dentară!
Sigur că aceste remedii trebuie să fie folosite ca soluție de urgență pentru calmarea durerilor intense, însă nu vor înlocui niciodată un consult stomatologic. Astfel că poți să apelezi în siguranță la aceste remedii naturale pentru a calma durerile de dinți, însă dacă ai observat că problema persistă trebuie să mergi la un dentist. 

Ce remedii naturale se foloseau înainte de a avea acces la toate tratamentele moderne? Descoperă câteva dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerile de dinți:

Cuișoarele

Uleiul de cuișoare este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru calmarea durerilor de dinți. Poți să folosești uleiul aplicat pe zona dureroasă sau să mesteci cuișoare, având grijă să menții pasta în zona dureroasă. 


Sare cu apă călduță

Amestecă puțină sare în apă călduță și clătește cu acest amestec de 4 ori pe zi, deoarece are efect antiseptic și ajută la ameliorarea problemelor dentare. Este eficient în special în cazul în care ai gingiile inflamate sau dureroase.


Uleiul de mentă

Folosește un ulei cu uz intern, din care să pui câteva picături în apă călduță și să clătești frecvent gura. Are un efect puternic antiseptic și omoară microorganismele care pot cauza probleme dentare. 


Usturoiul

Curăță un cățel de usturoi și pune-l în zona dureroasă. Continuă să mesteci usturoiul timp de două minute, astfel încât sucul lui să ajungă la dintele dureros.
Dacă durerea persistă, se mai repetă încă o dată sau de două ori acest proces pentru a calma durerea. 


Ceapa

Taie o felie de ceapă și aplică pe zona dureroasă. Se lasă câteva minute, deoarece conține substanțe care omoară bacteriile care se formează de obicei în cavitatea bucală și pot cauza probleme. 


Piper negru măcinat

Se amestecă piperul măcinat cu puțină sare, se adaugă puțină apă cât să se formeze o pastă. Această pastă se aplică pe zona dureroasă și se repetă această operațiune de mai multe ori pentru o eficiență crescută. 


Coaja de lămâie

Poți să cumperi câteva lămâi bio ca să răzuiești coaja și să o amesteci cu puțină sare. Astfel obții un amestec pe care-l poți folosi pentru a masa delicat zona dureroasă. 


Pasta cu turmeric

Turmericul are un puternic efect antiinflamator și este recunoscut ca adjuvant eficient în albirea dinților. De asemenea, el este foarte util pentru gingiile iritate și în cazul unor infecții la nivelul cavității bucale.
De aceea, poți să folosești pulberea de turmeric cu puțină apă pentru a spăla dinții sau a masa zona dureroasă. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 27 Mar 2018, 13:57
    Am incercat si eu

    Durerile de dinti de obicei semnaleaza prezenta unei carii sau a unei probleme mai grave - gingivita, inflamatii sau alte afectiuni care distrug radacina dintelui sau cauzeaza infectii. O data m-am tratat si eu cu remedii naturiste pentru o durere de masea, sperand ca problema se va rezolva cumva, numai ca sa imi fac si mai mult rau - doua zile mai tarziu, durerea se intetise, nu scazuse, iar situatia a devenit si mai grava din cauza intarzierii cu care am ajuns la stomatolog. Daca nu era doctorul El Rabah Rabah din Bucuresti imi pierdeam maseaua si probabil incurajam infectia sa mi se imprastie in tot organismul. Mi-am invatat lectia pe calea cea mai grea, dar nu as da niciodata profesionalismul unui medic stomatolog cu experienta pe tratamente nedovedite stiintific.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod