Abcesul dentar

Informatii generale Abcesul dentar este o punga cu puroi localizata in tesuturile din jurul dintelui si este rezultatul unei infectii bacteriene. Sistemul imunitar reactioneaza la infectie trimitand celule albe sanguine in zona afectata pentru a lupta cu bacteria. Puroiul este un amestec de celule albe sanguine moarte si vii, enzime si parti din celulele distruse sau tesuturi.

Abcesul se poate forma in aproape orice parte a corpului. In gura, abcesul se formeaza in tesutul gingival, la radacina dintelui sau in zonele apropiate de dinte.
Acesta poate aparea in urma unei traumatism (resturi alimentare infipte adanc in gingie), din cauza bacteriilor ajunse in pulpa dentara sau ca rezultat al unei afectiuni gingivale.

Persoanele cu o rezistenta scazuta la infectii sunt mai predispusi la abcese. La inceput abcesul poate cauza dureri dentare, care pot fi puternice. Cand nervul dintelui este infectat, infectia se poate ascunde in gingie, formand abcesul. Deseori cand abcesul se sparge durerea scade mult in intensitate, insa tot este nevoie de tratament.
Daca abcesul nu seaca, acesta se poate intinde si in alte zone.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod