6 alimente care îți fac dinții mai albi și mai puternici

6 alimente care îți fac dinții mai albi și mai puternici

Cafeaua, vinul roșu sau ceaiul negru sunt cunoscute pentru faptul că îți pătează dinții, iar zahărul este de departe unul dintre cei mai mari dușmani ai unei danturi sănătoase.
Dar ce alimente sunt benefice pentru dinții tăi? Prin compoziția sau textura lor, unele alimente oferă beneficii majore pentru dantură. Iată câteva dintre acestea, potrivit specialiștilor citați de purewow.com:

Brânza

Nu doar că este delicioasă, dar brânza este un aliat important pentru dinți frumoși și sănătoși. La fel ca majoritatea lactatelor, brânza conține calciu și proteine, care contribuie la protecția și întărirea smalțului, stratul exterior al dinților.

Iaurtul

La fel ca și brânza, iaurtul este un produs lactat pe care trebuie să-l incluzi zilnic în alimentația ta dacă vrei să ai dinți frumoși. Conține calciu și proteine, dar și probiotice, adică bacterii benefice organismului.
Acestea reglează tranzitul intestinal, ajută digestia, dar îți protejează și gingiile de bacteriile nocive care se găsesc în placa bacteriană. Este foarte important să opezi pentru iaurt simplu, cât mai natural, fără zahăr, aditivi sau coloranți, așa cum sunt de obicei iaurturile cu fructe.

Merele

Unele fructe, așa cum sunt și merele, conțin o cantitate mare de fibre și multă apă. De aceea este recomandat să mănânci un măr după fiecare masă, pentru ca aceste proprietăți fac din măr soluția naturală pentru curățarea dinților.
Atunci când mesteci un măr, din gură sunt îndepărtate particulele de mâncare rămase blocate între dinți sau pe limbă, iar nivelul bacteriilor va scădea astfel după fiecare masă.

Morcovii

Nu sunt buni doar pentru ochi, ci și pentru dinți. Pentru că a textură fibroasă, morcovii cruzi au o acțiune abrazivă delicată asupra dinților, îndepărtând placa bacteriană. De asemenea, morcovii stimulează producția de salivă, care la rândul său scade riscul apariției cariilor.

Țelina

La fel ca și în cazul morcovilor, țelina stimulează producția de salivă, dar are și un efect de curățare a dinților prin masticație. Include țelina crudă, rasă, în salatele tale, combinația de țelină și măr fiind una ideală pentru dinți frumoși și sănătoși.

Verdețurile

Datorită conținutului bogat în calciu și acid folic, verdețurile precum spanacul, varza kale, urzicile sau leurda sunt esențiale în alimentația ta dacă vrei să-ți păstrezi dinții frumoși și sănătoși. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod