5 sfaturi oferite de un dentist pentru a-ți menține dinții albi și sănătoși în timpul carantinei

Sănătatea danturii nu este deloc de neglijat, în special în această perioadă în care apelăm mai puțin la cabinetele stomatologice. Să ai grijă de dinții tăi este acum mai important ca niciodată.
De la folosirea atei dentare si pana la metoda corecta de a-ti curata gingiile, medicul stomatolog Andi Miro a realizat pentru vogue.com un ghid complet pentru ingrijirea danturii in aceasta perioada.

Nu sari peste pasii de baza


„Nu neglija importanta unui program de flossing si periaj corect”, spune Miro. Medicul aminteste importanta de a avea o rutina adecvata de igiena orala chiar si cand stai acasa. Specialistul recomanda sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi, sa te clatesti cu apa de gura si sa folosesti ata dentara cel putin o data pe zi.
In ceea ce priveste apa de gura, dentistul recomanda evitarea produselor pe baza de alcool. Au tendinta de a reduce fluxul de saliva, ceea ce are ca efect inmultirea bacteriilor si aparitia respiratiei urat mirositoare. Trateaza-ti cu blandete gingiile atunci cand iti periezi dintii si alege o periuta electrica cu peri moi. „Cand periezi, gandeste-te la miscarea pe care o faci ca la un masaj delicat al gingiilor si nu ca la un scrub viguros”, spune specialista.

Bea mai multa apa


Pentru o piele hidratata si dinti sanatosi Miro recomanda sa bei mai multa apa.
„Cresterea consumului de apa este benefica atat pentru piele, cat si pentru sanatatea orala. Echilibreaza nivelul pH-ului din gura si ajuta la indepartarea resturilor de alimente dintre dinti”, spune medicul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod