Vinul rosu reduce toxicitatea carnii rosii

O echipa de cercetatori de la Universitatea Hebrew din Ierusalim a descoperit ca vinul rosu impiedica actiunea unor substante daunatoare produse in timpul procesului de digestie a carnii.
Dupa ce ai consumat carne rosie si incepe procesul de digestie a grasimilor, in stomac sunt eliberate substante periculoase asociate cu un risc crescut in dezvoltarea unor boli precum: cancerul, diabetul, Parkinson sau ateroscleroza (intarirea arterelor din cauza grasimilor).

Nu este primul studiu care arata ca un consum moderat de vin rosu scade riscul de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare. Insa, noutatea se refera tocmai la incercarea de a studia efectele vinului rosu in asociere cu un anumit aliment.


Cercetatorii au hranit cobaii cu carne rosie simpla si carne rosie imbibata in extract de vin rosu. Rezultatele prezentate in Journal of Agricultural and Food Chemistry arata ca substantele toxice eliberate la arderea grasimilor sunt mult reduse la cobaii din al doilea grup. De aceea este atat de important consumul de fructe si legume bogate in polifenoli, precum si vinul rosu care au capacitatea de a neutraliza compusii nocivi din carnea rosie.

Studiile anterioare au aratat ca un consum moderat de o jumatate de pahar de vin rosu in fiecare zi are efecte benefice si reduce riscul de deces in urma unor probleme cardiovasculare.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod