Vascozitatea previne complicatiile sangerarilor

Intensificarea vascozitatii sangelui are cele mai mari beneficii in tratarea sangerarilor severe, potrivit unui studiu realizat la Universitatea California din San Diego de catre cercetatorii bioingineri.
In prezent, administrarea intravenoasa a lichidului isotonic este tratamentul standard de urgenta pentru pacientii cu sangerari severe.

Studii anterioare au demonstrat ca lichidul intravenos este de 8 ori mai sanatos decat sarurile naturale. Bazandu-se pe aceasta cercetare, echipa de cercetatori de la Universitatea California au combinat sarurile hipertonice cu vascozitatea sangelui.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca din aceasta combinatie rezulta cresterea beneficiilor curgerii sangelui prin vasele mici de sange.


Combinarea sarurilor hipertonice cu intensificarea vasciozitatii ajuta la imbunatatirea functionarii capilalelor, si reprezinta o masura de precautie pentru sanatatea sangelui care curge prin tesuturi la organele interne.

"De sigur, in caz de trauma sangerarea trebuie oprita cat mai repede posibil, deoarece cresterea vascozitatii sangelui se poate sa nu aiba vreun efect", a declarat liderul echiper de cercetatori, Marcos Intaglietta, profesor de bioinginerie.

"Oricum, rezultatele sugereaza puternic ca cresterea vascozitatii si refacearea partiala a volumului de sange este un mod mai bun pentru imbunatatirea curgerii sangelui prin tesuturi.
Aceste descoperiri sunt, de asemenea, compatibile cu descoperirile recente care arata ca scaderea presiunii sanguine conduce la dilatarea vaselor mici de sange", a  mai declarat Itaglietta.

Pierderile severe de sange pot conduce la o afectiune periculoasa denumita soc hipovolemic, cauza principala a mortii in situatii de traume.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod