Luciul de buze creste riscul de cancer de piele?

Balsamul si luciul stralucitor pentru buze atrag razele ultraviolete si favorizeaza aparitia cancerului de piele, a descoperit o echipa de cercetatori de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Baylor, Dallas.
Dr. Christine Brown care a condus studiul sustine trebuie sa ne protejam buzele de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete si sa le acordam o atentie la fel de mare ca si pielii. Buzele sunt mai afectate de procesul de imbatranire cauzat de expunerea solara si sunt mult mai expuse riscului de a dezvolta forme grave de cancer.

Balsamurile stralucitoare pentru buze si glossurile nu ofera o protectie adecvata, ba mai mult, potrivit cercetatorilor, ar atrage si mai mult razele ultraviolete.

"Ceea ce nu constatam noi este tocmai faptul ca favorizam patrunderea razelor ultraviolete in buze prin aplicarea acestor produse lucioase", sustine dr.
Brown.

Prin urmare, dermatologii avertizeaza ca femeile sa foloseasca aceste glossuri numai dupa ce au aplicat in prealabil un strat de balsam de buze cu factor de protectie solara 30. In general, orice persoana care trebuie sa petreaca mai mult de 20 de minute in soare trebuie sa foloseasca un balsam de buze cu factor de protectie solara 30.

Daca constati o schimbare a culorii buzelor sau orice alta problema persistenta este indicat sa consulti un dermatolog.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • enescu rodica pe 1 Mai 2008, 21:58
    Luciul de buze

    Un articol foarte interesant ce ar trebui sa se tina cont de el. Va multumesc pentru articolele ce le prezentati.

    0
    0

  • Alexandra pe 1 Mai 2008, 01:58

    Toate articolele de pe site sunt foarte interesante si corecte! Sunt multumita!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod