Urinatul des ne protejeaza de cancer la vezica urinara

Urinezi des si ti se pare stanjenitor? Acum trebuie sa ai cel putin un motiv sa te bucuri: potrivit unui studiu publicat in numarul din octombrie al International Journal of Cancer, urinatul des iti protejeaza vezica urinara impotriva cancerului.
La studiu au participat 1.880 de voluntari ca varsta cuprinsa intre 21 si 80 de ani. Dintre acestia 884 fusesera diagnosticati recent cu tumora la vezica urinara. Din cercetarile efectuate a reiesit ca cei care urineaza de cateva ori in timpul noptii sunt protejati imotriva tumorilor cu 40% - 50%.

Potrivit expertilor, consumul mai mare de lichide care duce la o frecventa mai mare de urinare, diminueaza riscul aparitiei cancerului datorita diluarii substantelor cancerigene care se acumuleaza in vezica.

Totusi, pentru a obtine un efect benefic este foarte importanta calitatea bauturilor.
Astfel, se realizeaza diverse studii privind influenta ceaiurilor, sucurilor, cafelei, bauturilor alcoolice, dar si a apei de la robinet asupra organismului si in special a vezicii urinare.

In prezent, principalul factor de risc pentru cancerul de vezica urinara este considerat fumatul. Studiile arata ca tutunul determina 50 - 60% dintre cazurile de cancer de vezica de la barbati si 25% dintre cazurile de la femei.

Sursa: Corriere della sera


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod