Ai grija de pielea ta in timpul sarcinii!

Perioada sarcinii este una foarte delicata pentru orice femeie. Viitoarea mamica se transforma nu doar pe plan emotional, ci si pe plan fizic. Pentru a nu avea prea multe batai de cap dupa venirea pe lume a micutului tau, ingrijeste-ti corpul inca din timpul graviditatii.
Femeia insarcinata se poate confrunta cu o serie intreaga de dermatite specifice acestei perioade. Au loc diferite modificari la nivel hormonal si fiecare organ trebuie sa se "reorganizeze" pentru a-i face loc noului "oaspete". In ceea ce priveste pielea, schimbarile au loc mai ales la exterior. Cele mai multe femei se confrunta cu hiperpigmentarea pielii din cauza cresterii MSH-ului, un hormon care stimuleaza melanocitele, intensificand productia de pigmenti din piele.

Petele maronii pot aparea pe obraz sau pe nas de exemplu. Pentru indepartarea acestora se pot face diverse tratamente precum microdermabraziunea, peeling-ul chimic sau terapia cu laser. Atentie insa: nu incepe niciun tratament fara a consulta in prealabil un specialist dermatolog. Doar acesta poate stabili ce tip de tratament ti se potriveste cel mai bine!


Celulita, bat-o vina!

Neplacuta celulita poate aparea sau se poate intensifica in perioada sarcinii.
Specialistul TopSanate Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale te asigura ca "pana in luna a treia poti face cu lejeritate masaj anticelulita/ slabire si vacuum slim insa nu pe zona abdomenului. Aceste terapii corporale se efectueaza evitand cremele anticelulita bazate pe uleiuri esentiale".

Pentru a avea o piele ingrijita si catifelata, nu uita sa te hidratezi foarte bine pe tot parcursul sarcinii. Vergeturile si celulita le dau intotdeauna batai de cap femeilor insarcinate. Si pentru ca in aceasta perioada sunt mult mai sensibile, multe vad aceste probleme mult mai grave decat sunt ele de fapt.

Ai mare grija la produsele pe care le folosesti pentru a trata aceste probleme estetice. "Din pacate, de celulita si de vergeturi nu scapi niciodata in totalitate", potrivit specialistului nostru.
Totusi "au fost create creme speciale anticelulita si antivergeturi care se folosesc de catre gravide sau proaspete mamici pentru a preveni aparitia unei celulite foarte vizibile si a vergeturilor", continua acesta.


Revenirea la forma initiala...

Chiar daca ti se va parea mai greu deoarece forma corpului tau se modifica, nu trebuie sa renunti la miscare si asta pentru ca tratamentele corporale efectuate la salon nu mai sunt indicate incepand cu luna a treia de sarcina. "Dupa luna a treia, corpul trebuie intretinut exclusiv cu sport special pentru gravide, evident sub atenta supraveghere a unui specialist", recomanda Betty Ratiu. "Terapiile calde si electroterapiile sunt strict interzise in timpul sarcinii deoarece acestea pot provoca un avort spontan sau hemoragii nedorite", avertizeaza expertul TopSanatate.

Aspectul pielii poate reveni la starea de dinaintea nasterii, dar asta depinde de foarte multi factori.
Este foarte importanta varsta pe care o ai in momentul in care te hotarasti sa aduci pe lume un copil. Este stiut faptul ca un organism tanar se reface mult mai repede decat unul trecut de prima tinerete. In intervalul 20 - 30 de ani, o femeie poate face fata cu mai multa usurinta atat sarcinii, cat si nasterii, refacerea organismului matern fiind completa si mult mai rapida.  

"Alte tratamente corporale de slabire, tonifiere, anticelulita si antivergeturi se incep la aproximativ 2 luni de la nastere", adauga Betty Ratiu. Acestea pot avea rezultate uimitoare, dar depinde foarte mult de fiecare organism in parte.

Recuperarea aspectului pielii si a corpului in general poate fi un proces foarte lent in anumite situatii. Dar daca iti doresti cu adevarat, vei reusi sa obtii rezultatele pe care ti le doresti.
O alimentatie corespunzatoare, o gandire pozitiva si un tratament de recuperare supravegheat atent de un specialist, pot face minuni in doar cateva luni de la nastere.  
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giuliaa pe 15 Sep 2012, 18:08
    ceai

    Si eu am fost grasuta,am avut 73kg si am reusit sa slabesc 12kg in 2 luni. In primul rand vreau sa spun ca daca tu nu te simti bine in pielea ta,cu kg pe care le ai ,transmiti aceeasi stare si oamenilor de langa tine.Asa ca indiferent de kg in plus,de frumusete sau de hainele cu care suntem imbracate, trebuie sa avem o parere buna despre noi si sa ne vedem cele mai frumoase.Eu la 73 de kg nu ma simteam complexata,imi impuneam,oricum cel mai important este sa fii sanatoasa,dar sa nu ne luam dupa vorba aceea:,,omul gras e si sanatos'',poate doar frumos,frumosi suntem cu totii pana la urma.M-am hotarat sa slabesc dupa ce am vazut-o pe prietena mea ca a slabit in jur de 10 kg in cateva saptamani cu aerobic si ceai canadian Canadian Tea.Mi-am cumparat si eu ceai ,dar nu am mers si la sala,am facut in unele seri abdomene acasa dar atat. Am mancat cat de cat sanatos si am baut acest ceai zilnic ,care e foarte bun la gust.In 2 luni am slabit 12kg.Si nu uitati doamnelor:Atitudinea conteaza!!!

    0
    0

  • codruta pe 21 Apr 2009, 11:30
    articol

    Nu mi-a placut articolul, pentru ca nu ne spune deloc ce trebuie sa facem. Alimentatie - "corespunzatoare", sport "special pentru gravide" etc etc fara sa numeasca ceva sau sa dea vreun exemplu

    13
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod