Un nou tratament pentru miopie

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru miopie
Cercetătorii britanici au descoperit gena responsabilă pentru miopie, descoperire ce ar putea duce la apariţia unui nou tratament care să înlocuiască incomozii ochelari.
 
Oamenii de ştiinţă de la Colegiul King din Londra promit că în mai puţin de 10 ani vor realiza un nou tratament care să prevină sau să oprească evoluţia acestei afecţiuni. Tratamentul va consta în picături pentru ochi, scrie DailyMail.

 
Persoanele cu miopie au probleme în vederea semnelor stradale şi a obiectelor din depărtare în general, dar pot citi, de pildă, foarte bine de aproape.
 
Simptomele miopiei sunt, de cele mai multe ori, durerile de cap, strabismul, deplasări ale globilor oculari obosirea vederii în timpul şofatului. Persoanele care suferă de această afecţiune ar trebui să poarte ochelari sau lentile de contact.
 
Cauza miopiei o constituie lungimea neobişnuită a globului ocular, caz în care imaginea se focalizează în faţa retinei.
Miopia este în general ereditară, apărând în timpul copilăriei. Problema se poate stabiliza până la un anumit punct, dar de cele mai multe ori evoluează o data cu înaintarea în vârstă. De aceea se recomanda operaţia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod