Un nou supliment alimentar pentru gravide

Pregnium este un complex unic de substante active adresat femeilor care se pregatesc sa devina sau tocmai au devenit mamici. Acest supliment este destinat pregatirii viitoarelor mamici pentru sarcina, nastere si pentru perioada de alaptare.
De asemenea, are o influenta benefica asupra principalelor etape ale dezvoltarii fatului. Administrat intr-o doza de doua capsule pe zi, suplimentul alimentar contine patru elemente esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a fatului, precum si pentru sanatatea mamei: DHA, acid folic, iod si magneziu.

"Multe dintre femei au tendinta de a incepe planificarea sarcinii abia dupa ce ea s-a instalat, ignorand perioada de pregatire propriu-zisa a organismului pentru marele eveniment. Pentru a putea primi o noua viata inauntrul corpului sau, viitoarea mamica trebuie sa se ingrijeasca din timp. Detoxifierea, acoperirea carentelor, cresterea resurselor de substante nutritive esentiale precum iodul, DHA sau magneziul sunt etape importante care trebuie parcurse inca din perioada premergatoare sarcinii" , declara Ioana Goranescu, Brand Manager Walmark Romania.

DHA sau acidul docosahexaenoic este un acid gras nesaturat de tip omega 3, care se gaseste in mod natural in corpul omenesc, mai ales in membrana cenusie a creierului, ochilor si inimii.
In timpul perioadei de sarcina, dar si pe parcursul alaptatului, DHA sprijina dezvoltarea sistemului nervos al copilului (creier, maduva spinarii) si creste capacitatea de concentrare.

Dezvoltarea sistemului nervos si a creierului bebelusului sunt evidente intre al doilea trimestru si anul al doilea de viata. Tocmai in aceasta perioada, cand necesarul de DHA pentru o dezvoltare corecta a inteligentei copilului este foarte ridicat, bebelusul il produce singur, dar intr-o cantitate insuficienta. In general, dupa nastere, nivelul de DHA din sangele nou nascutului este foarte scazut, de aici si necesitatea ca sugarul sa primeasca un aport de DHA prin laptele matern.

La copiii cu un suficient aport de DHA s-a confirmat aparitia mai devreme a vederii precise si a perceperii obiectelor, iar la o varsta mai inaintata s-a inregistrat o tensiune mai mica a sangelui.
Tensiunea sangelui este cea care dicteaza sau nu aparitia bolilor cardiovasculare la maturitate.

Se estimeaza ca aportul zilnic de DHA din alimentatia obisnuita este procurat in general din pestele marin, intr-o cantitate de 50-100 mg. Pentru femeile insarcinate, insa, se recomanda asimilarea acestei substante, in special din algele marine, din cauza riscului mult mai scazut de toxicitate.

Acidul folic face parte din grupul de vitamine B. Consumat in timpul sarcinii, acesta are o influenta benefica asupra sanatatii fatului, participand la transmiterea adecvata a informatiei genetice si la dezvoltarea sanatoasa a fatului, in special a sistemului sau nervos.

Iodul este un microelement care contribuie la formarea hormonilor tiroidieni implicati in majoritatea proceselor metabolice din organism si raspunzatori de dezvoltarea adecvata a creierului in prima parte a sarcinii.


Magneziul face parte din clasa mineralelor esentiale si este foarte important pentru o evolutie corecta a sarcinii si functionarea muschilor uterini. Uterul se pregateste astfel, treptat, pentru viitoarea nastere.

"Evolutia stiintei din ultimul deceniu contribuie in mod semnificativ la pregatirea si dezvoltarea unei sarcini sanatoase si echilibrate. Mamicile din zilele noastre au la dispozitie mai multe informatii, mai multe alegeri, astfel incat sa se poata asigura ca micutul lor le va multumi mai tarziu!", conchide Ioana Goranescu.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cerbu ana pe 19 Apr 2008, 13:12
    In sfarsit ceva bun

    Ma bucur ca cei de la walmark au scos un produs pe viitoarele mamice, deoarece eu sunt o clienta a produselor, pentru ca au si efecte foarte bune daca sunt administrate asa cum trebuie si cat trebuie si nu sunt atat de scumpe fata de alte produse (gen ozone, praf de creta) si sper sa ma ajute si pe mine acest nou produs, pentru ca ma pregatesc sa devin si eu mamica. Felicitari pentru tot ceea ce faceti !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod