Tratament eficient pentru boala Parkinson

Un nou studiu publicat in New England Journal of Medicine arata ca tratamentul cu rasagilina este eficient pentru pacientii cu boala Parkinson.
Azilect este primul si singurul tratament al bolii Parkinson care reuseste sa obtina rezultate pozitive intr-un studiu prospectiv de tip start intarziat, un studiu al carui design a fost in mod specific creat pentru a demonstra efectele de modificare a evolutiei bolii. Rezultatele studiului ADAGIO au reconfirmat si eficacitatea simptomatica, profilul de siguranta si buna tolerabilitate observata in studiile clinice precedente cu acest medicament.

Intrucat boala Parkinson este o afectiune cronica progresiva este deosebit de important sa existe o abordare pe termen lung legata de impactul tratamentului asupra evolutiei bolii.
Autorii articolului din New England Journal of Medicine subliniaza acest aspect, concluzionand ca va fi la fel de important de urmarit si daca beneficiile observate la 18 luni urmeaza sa se mentina si sa se reflecte in reducerea cumulativa a dizabilitatii. O extensie a studiului urmeaza sa evalueze si acest ultim aspect.

ADAGIO este un studiu multicentric, de tip randomizat si dublu-orb, investigand potentialul tratamentului cu Azilect de a modifica evolutia bolii Parkinson pe parcursul a 18 luni de terapie.
Studiul a inclus 1,176 pacienti cu boala Parkinson in stadiu incipient (fara un tratament prealabil).

Boala Parkinson este o afectiune degenerativa a creierului a carei frecventa creste odata cu inaintarea in varsta. Simptomele includ: tremorul, rigiditatea, incetinirea miscarilor si tulburarile de echilibru. Se apreciaza ca aproximativ patru milioane de persoane sufera de aceasta afectiune care afecteaza de obicei persoanele peste varsta de 60 de ani.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Magda pe 28 Mar 2014, 10:51
    La NeoKlinik- in statiunea Moneasa tratament nou pentru Parkinson

    Ozonoterapia ajuta si ea foarte mult, incercati Programul de ameliorare in boala Parkinson la Clinica de Recuperare NeoKlinik din Statiunea Moneasa- dureaza 12 zile si rezultatele sunt foarte bune.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod