A fost depistat un focar de gripa A\H1N1

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile a informat in aceasta dupa-amiaza Ministerul Sanatatii ca, in Centrul de schimburi internationale "Gaudeamus" din Iasi, a fost depistat un focar care totalizeaza 13 cazuri confirmate de gripa cu virus A/H1N1 pandemic.
Focarul a fost determinat de catre un student din Portugalia care a fost confirmat cu gripa A/H1N1 in data de 7 octombrie.

In cazul acestuia, echipa Directiei de Sanatate Publica Judeteana Iasi care a efectuat ancheta epidemiologica a depistat in cursul zilei de ieri, 12 octombrie un numar de 21 contacti simptomatici (din cei 241 contacti existenti in centru), de la care au fost recolate probe respiratorii.

Dupa analiza de laborator a acestor probe, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino a confirmat cele 12 cazuri noi confirmate.


Formele clinice sunt usoare si nu pun probleme deosebite. Tratamentul va fi instituit in Spitalul clinic de boli infectioase Iasi, in cazul in care studentii confirmati accepta spitalizarea sau in Centrul amintit, sub supraveghere medicala.

Din data de 12 octombrie si pana in prezent, toti cei 21 de studenti contacti au fost izolati la etajul V al Centrului, fiind supravegheati de o echipa medicala si pe timpul noptii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • reprezentanti ai studentilor r pe 14 Oct 2009, 22:28
    Noi studentii romani din Iasi trebuie sa-i dam in judecata pe criminalii teroristi biologic din Iasi

    > 'Pai cine l-a lasat pe studentul ala portughez in camin?' Cine a scris asa foarte complet a pus problema. Raspunsul corect ii asta - criminali teroristi biologic romani din centrul universitar Iasi l-au lasat si primit pe studentul portughez in campusul Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi. > 'Focarul a fost determinat de catre un student din Portugalia care a fost confirmat cu gripa A/H1N1 in data de 7 octombrie. ' Foarte multa cenzura suspecta in media din Romania despre noua gripa AH1N1 de la Iasi. Stirea necenzurata care se vehiculeaza printre noi studentii e asta - parintii sau 2 rude ale studentului din Portugalia au murit de gripa porcina si studentul a fost refuzat sa studieze in Portugalia iar in Iasi a fost tolerat la studii universitare prin mita in euroi, neglijenta in servicu si terrorism bilogic a unor criminali din Iasi. Noi, reprezentanti ai studentilor romani din Iasi, cerem: atat descoperirea si pedepsirea criminalilor teroristi biologic romani din Iasi care prin mita si negliejnta in serviciu au inlesnit aducerea gripei porcine in orasul studentesc Iasi cat si luarea urgenta a masurilor sanitare si universitare pentru protejarea sanatatii si studiilor studentilor romani (autohtoni) din Iasi. Noi mai cerem public la media din Romania sa nu se cenzureze si se scrie public numele, localitatea si tragedia prin care a trecut studentul portughez. Vrem sa gasim in limba romana pe net date despre cazul parintilor sau rudelor sale. Noi suntem foarte foarte terorizati ca aceasta Gripa provocata de virusul AH1N1 poate aduce necazuri numeroase la studentii si locuitorii bastinasi din Iasi. Astazi de Ziua Sfantei Cuvioase Parascheva ne rugam sa ne ajute studentimea romana din Iasi.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod