Tratament acasa pentru persoanele cu hemofilie

Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania , cu sprijinul Bayer Schering Pharma, a lansat astazi primul programul de tratament la domiciliu al bolnavilor de hemofilie. Tratamentul acasa se realiza prin reducerea volumului de fluid injectat si prin reducerea dimensiunii acelor, astfel incat utilizarea este mai putin dureroasa.
"Pentru stat, tratamentul la domiciliu este mult mai ieftin, deoarece sunt excluse costurile spitalicesti. Hemoragia trebuie tratata imediat, iar o fiola cu factor autocoagulant VIII este suficienta pentru oprirea sangerarii pacientului", a subliniat dr. Luminita Rusen, medic la Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti. In cazul unui tratament tardiv, vindecarea este mult mai lenta si necesita o cantitate crescuta de factor VIII.

La acest eveniment au participat peste 100 de bolnavi, adulti si copii, care au invatat tehnica autoinjectarii folosind setul demonstrativ BayCuff, de la Bayer, care imita pielea, tesutul si vena.


"De astazi, cei peste 1200 de romani bolnavi de hemofilie cu ajutorul noului tratament, deoarece nu vor mai depinde de spitale si de medici, iar de fiecare data cand au probleme vor sti ce sa faca, astfel, efectele negative ale bolii vor fi evitate", a declarat Mirceau Manuc, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii. Totodata acesta a tinut sa precizeze ca ministerul a aprobat noua lista a medicamentelor compensate, lista care include mai multe medicamente necesare bolnavilor cu hemofilie.


De asemenea, in cadrul acestui eveniment Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania a lansat carnetul de evidenta a sangerarilor pacientilor hemofilici, care permite evaluarea complicatiilor afectiunii, fluenta hemoragiilor, cantitatea de sange pierduta si alternativele de tratament.

In Romania, 54 de persoane sufera de hemofilie la un milion de locuitori, in conditiile unei prevalente globale de 1 pacient la 10.000 locuitori.

La inceputul anului, compania Bayer a lansat si in tara noastra cel mai avansat tratament pentru hemofilia A, numit Kogenate.
Afla mai multe informatii despre Kogenate !

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marian Corbescu pe 20 Dec 2014, 20:19
    tratamentul acasa

    Buna ziua Sunt din Pitesi si Sp. de Urgenta din Pitesti nu intelege ca tratamentul ambulator acasa este mai eficient decit cel ambulator in spital cind am hematom in coapsa sau in muschiul piciorului. Imi administreaza cite un flacon de 500 unitati, ma trimite acasa si ma cheama ziua urmatoare, nu se poate mai rau decit atit. Oare cind inteleg si ei cum trebuie tratat un hemofilic?

    0
    0

  • boulean daniel pe 23 Dec 2008, 11:56
    hemofilie

    Am si io hemofilie si as vrea sa primesc tratamentul acasa.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod