"Transforma diabetul"- campanie pentru educare si constientizare

De Ziua Mondiala a Diabetului, in Romania a fost lansat primul proiect de educare si responsabilizare a populatiei cu privire la gravitatea si incidenta diabetului - "Transforma Diabetul". Proiectul este initiat de compania Novo Nordisk si urmareste cresterea calitatii vietii persoanelor cu diabet, prin facilitarea accesului la medic si la tratament.
In cadrul evenimentului persoanele interesate au primit informatii cu privire la diabet si au beneficiat de o consultatie gratuita oferita de un specialist diabetolog. De asemenea, persoanelor cu diabet prezente la eveniment li s-a alcatuit un regim alimentar personalizat de catre specialistii in nutritie prezenti.

"Consideram ca tot ceea ce am realizat de Ziua Mondiala a Diabetului 2008 reprezinta un punct de plecare excelent pentru programul "Transforma Diabetul". Suntem convinsi ca in lunile urmatoare, acest amplu proiect de educatie si responsabilizare cu privire la diabet va aduce la cunostinta opiniei publice complexitatea acestui fenomen, prea putin discutat.
De asemenea, avem semnale din partea specialistilor, a factorilor de decizie si a liderilor de opinie din Romania ca vom primi sprijin pentru a oferi celor 1,5 milioane de pacienti diabetici din Romania sansa la o viata normala alaturi de familiile lor", a declarat Bogdan Viasu, General Manager Novo Nordisk Romania.

Compania Novo Nordisk doreste sa creasca atentia asupra diabetului si sa propuna solutii pentru reducerea efortului uman si financiar si prin investirea in detectarea rapida a bolii.
Acest demers se impune in contextul in care, statisticile dovedesc ca diabetul poate deveni cea mai mare provocare medicala a secolului 21.

Studiile internationale au aratat ca peste 200 de copii dezvolta diabet tip 1 zilnic, in timp ce un numar ridicat de copii cu diabet, din tarile in curs de dezvoltare, isi pierd viata imediat dupa diagnosticare. De asemenea, diabetul reprezinta principalul factor de risc in survenirea infarctului miocardic.

In prezent, in Romania se estimeaza ca mai mult de 1.500.000 persoane au diabet, ceea ce reprezinta un procent de aproximativ 9.4% din populatia adulta a tarii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod