Tocurile provoaca afectiuni ale picioarelor

Potrivit unui studiu realizat in Germania, aproape o treime din femei aleg pantofii cu toc pentru ca ii considera un instrument seducator, atunci cand flirteaza.
Cele mai multe femei stiu ca purtarea de tocuri inalte este daunatoare sanatatii, cu toate acestea ele nu renunta la acest obicei zilnic in ciuda durerilor de tot felul pe care sunt obligate sa le suporte. Dureri de spate, afectiuni ale picioarelor, deteriorarea articulatiilor, "bataturi", nervi si ligamente inflamate, iar lista poate continua.  

Pentru a continua insa sa fii seducatoare si dupa scoaterea piciorului din pantof, medicii ortopezi si fizioterapeuti recomanda utilizarea alternativa a pantofilor inalti cu incaltamintea fiziologica.
Frumusetea piciorului descult este subestimata de femei care aleg sa poarte tocuri pentru a-si inalta corpul si subtia silueta piciorului cu pretul unor dureri groaznice si unui aspect din ce in ce mai deformat si, implicit, inestetic al labei piciorului. Tocurile inalte duc la instabilitatea articulatiilor in timp ce incaltamintea fiziologica protejeaza spatele de efectele negative ale suprafetelor dure si plate. 
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniela Rebeca pe 15 Oct 2012, 15:33
    tocurile

    Nu-mi plac tocurile ,dar sunt foarte periculoase pentru picioarele noastre nu sunt sanatoase de loc va sfatuiesc sa portati incaltaminte cat mai lejera pentru picioarele voastre

    0
    0

  • Alexandra Mihaila pe 30 Mar 2009, 14:55
    Tocurile

    Da,este adevarat tocurile ne creeaza mari probleme de sanatae.Aveti grija de coloana vertical,acolo apar cele mai urate modificari.

    0
    0

  • Andreea pe 27 Mar 2009, 11:39
    Sfat

    Trimit acest mesaj care poate fi valabil tuturor evelor.Evelor va dau un sfat:Nu purtati tocuri decat daca acestia va vin bine,nu va luati dupa vanzatoarele care zic:,,Doamna ce bine va vin si nu sunt stramti" Acest lucru nu trebuie facut deoarece va veti struca singure pielea,sfatul meu putati ceva ce sa va stea bine pe picior,sa fie frumos si sa nu va stranga.Va pup evelor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod