Sucul de cirese, remediu pentru insomnie

Facebook Twitter Comenteaza
Sucul de cirese, remediu pentru insomnie

Vindecarea insomniei este una dintre provocarile vremurilor in care traim. Secretul se pare ca este sucul de cirese, dupa cum spun oamenii de stiinta de la Universitatea Rochester din New York.

 

Persoanele care au consumat cate un pahar cu suc de cirese neindulcit dimineata si seara au constatat o imbunatatire a calitatii somnului. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au verificat efectul pe care il are sucul de cirese in comparatie cu alte sucuri din fructe. Numai sucul de cirese s-a dovedit a avut efect sedativ asupra participantilor.



Este foarte posibil ca efectul sedativ sa fie dat de melatonina din cirese, un hormon care regleaza ceasul biologic al organismului, sustine coodronatorul studiului, psihiatrul Wilfred Pigeon, citat de publicatia britanica DailyMail. "Tinand cont de efectele adverse pe care le au tratamentele actuale, este bine de stiut ca avem o alternativa naturala", adauga coordonatorul studiului.

"Medicamentele sedative, hipnotice au ca efect secundar, in primul rand, senzatia de 'cap greu' (mahmureala) a doua zi dupa administrare.
Ele pot cauza dependenta si, uneori, exista riscul supradozarii. Alte efecte secundare sunt ametelile, tulburarile de vedere, senzatia de gura uscata, somn mai putin odihnitor"
, avertizeaza Dr. Carmen Nonn, medic specialist fitoterapeut.

"Insomnia reprezinta imposibilitatea unei persoane de a adormi, a dormi sau de a se odihni in timpul noptii, urmata de  trezirea prea devreme de dimineata", ne spune Dr. Carmen Nonn, medic specialist fitoterapeut. Potrivit statisticilor, una din patru persoane sufera de insomnie, iar 5% dintre adulti dorm in mod frecvent mai putin de cinci ore pe noapte.Insomnia afecteaza din ce in ce mai multi romani, ultimele statistici aratand ca aproape un sfert din populatia tarii are probleme cu somnul.
La nivel mondial, situatia este la fel de ingrijoratoare, numai in SUA, de exemplu, 10 milioane de oameni, iau zilnic somnifere.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod