Studiu: laptele creste riscul de cancer la prostata


Facebook Twitter Comenteaza
Studiu: laptele creste riscul de cancer la prostata

Un consum ridicat de lapte creste riscul de aparitie a cancerului la prostata, potrivit datelor rezultate in urma a doua cercetari.

 

Expertii canadieni au descoperit ca barbatii care consuma 200 ml de lapte zilnic isi dubleaza riscul de a face cancer de prostata, potrivit informatiilor aparute in The Prostate Journal si citate de publicatia britanica DailyMail. Nici alte studii realizate de cativa ani incoace nu au vizat beneficiile laptelui, scotand la inaintare asocierea dintre consumul de lapte si riscul mai ridicat de artrita reumatoida, acnee, astm, boli de inima si scleroza multipla.



Mai mult, un studiu aparut in New England Journal of Medicine sugereaza ca proteinele din lapte tulbura productia insulinei care are rolul de a stabiliza nivelul zaharului in sange, rezultand astfel un risc ridicat de a face diabet. Expertii care se declara impotriva consumului de lapte argumenteaza acest lucru prin faptul ca laptele contine hormoni, inclusiv factorul de crestere care imita actiunea insulinei (IGF) care favorizeaza dezvoltarea cancerului de prostata si ovarian.

Alte ipoteze sunt cele legate de faptul ca laptele de vaca este facut pentru vitel, prin urmare este perfect doar pentru a fi consumat de ei.
Toate aceste rezultate au la baza studii care atesta faptul ca sistemul nostru digestiv nu este capabil sa metabolizeze laptele. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bibi pe 14 Feb 2012, 17:02
    Hehe

    Un consum ridicat de lapte creste riscul de aparitie a cancerului la prostata, potrivit datelor rezultate in urma a doua cercetari. Expertii canadieni au descoperit ca barbatii care consuma 200 ml de lapte zilnic isi dubleaza riscul de a face cancer de prostata, potrivit informatiilor aparute in The Prostate Journal si citate de publicatia britanica DailyMail. Nici alte studii realizate de cativa ani incoace nu au vizat beneficiile laptelui, scotand la inaintare asocierea dintre consumul de lapte si riscul mai ridicat de artrita reumatoida, acnee, astm, boli de inima si scleroza multipla. Mai mult, un studiu aparut in New England Journal of Medicine sugereaza ca proteinele din lapte tulbura productia insulinei care are rolul de a stabiliza nivelul zaharului in sange, rezultand astfel un risc ridicat de a face diabet. Expertii care se declara impotriva consumului de lapte argumenteaza acest lucru prin faptul ca laptele contine hormoni, inclusiv factorul de crestere care imita actiunea insulinei (IGF) care favorizeaza dezvoltarea cancerului de prostata si ovarian. Alte ipoteze sunt cele legate de faptul ca laptele de vaca este facut pentru vitel, prin urmare este perfect doar pentru a fi consumat de ei. Toate aceste rezultate au la baza studii care atesta faptul ca sistemul nostru digestiv nu este capabil sa metabolizeze laptele.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod