Strugurii lupta impotriva hipertensiunii

Strugurii ajuta la scaderea presiunii sanguine si la reducerea altor factori care au legatura cu aparitia bolilor de inima, sunt de parere specialistii.
Specialistii de la Universitatea din Michigan au studiat efectul pe care il are consumul de struguri in reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare.
Studiul efectuat pe soareci de laborator a durat cateva luni si a aratat ca animalele hranite cu pudra de struguri prezinta o presiune sanguina mai scazuta, o mai buna functionare a inimii si mai putine probleme ale musculaturii inimii.

"Rezultatele studiului sprijina teoria conform careia strugurii influenteaza direct riscul de afectiuni cardiovasculare, nu numai presiunea sanguina care deja stim ca poate fi controlata printr-o dieta bogata in fructe si legume," declara Mitchell Seymour, Universitatea de Stat din Michigan.

Cercetatorii sunt de parere ca acest efect este dat de fitochimicalele continute de struguri.


"Desi exista multe substante naturale in pudra de struguri care pot avea efect, credem ca flavonoidele lupta impotriva hipertensiunii, acestea fiind gasite in cantitati mari in struguri," spune coautorul studiului, Steven Boiling.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod