Spitalul Bagdasar-Arseni va fi consolidat fara intreruperea activitatii

Pana saptamana viitoare, o comisie formata din reprezentanti ai conducerii spitalului, Ministerului Sanatatii si ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti trebuie sa gaseasca o solutie optima pentru a finaliza consolidarea cladirii spitalului fara intreruperea activitatii medicale.
"Nu s-a pus niciodata problema desfiintarii Spitalului Bagdasar -Arseni. Dimpotriva, am luat decizia de a numi o comisie care sa urgenteze lucrarile de consolidarea ale acestuia. Comisia MS trebuie sa gasesca cele mai bune solutii pentru ca lucrarile sa continue si, in plus, sa avanseze intr-un ritm mai alert, in asa fel încat nici pacientii, nici personalul medical sa nu aiba de suferit. Daca aceasta comisie decide ca, pentru a putea consolida cladirea, trei sau patru sectii trebuie mutate temporar in alte locatii, voi respecta punctul de vedere al acesteia", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.


Potrivit programului Bancii Mondiale, procesul de consolidare a cladirii spitalului trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an, altfel se va pierde finantarea de peste 30 miliarde lei. Mai mult, in lipsa finalizarii lucrarilor de consolidare, un raport de evaluare al constructorilor arata ca aceasta prezinta risc seismic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod