Sindromul Down va fi prevenit inainte de nastere

Oamenii de stiinta au dezvoltat un vaccin impiedica dezvoltarea sindromului Down, chiar de cand copilul este in pantece. Momentan, vaccinul a fost testat cu succes in laborator, iar cercetatorii asteapta sa observe daca efectele sunt de lunga durata.
Oamenii de stiinta au reusit cu succes sa amelioreze unele simptome ale Sindromului Down - ca si afectiune la soareci, prin injectarea unor chimicale in timpul sarcinii. Rezultatele au crescut sansele de tratarea ca copiilor nenascuti, care sufereau de aceasta afectiune incurabila.

Cercetatorii s-au bazat pe doua proteine care ajuta la dezvoltarea creierului, iar oamenii cu sindromul Down produc o cantitate foarte mica din aceste proteine.

Astfel, oamenii de stiinta din SUA, de la Institutul National de Sanatate din Marylandk, au injectat proteinele in pantecele femelelor gravide, a caror pui erau conceputi genetic pentru a suferi de sindromul Down.


Cand puii au fost nascuti, acestiau s-au dezvoltat la fel ca un soarece normal. De asemenea, testul arata ca puii aveau un nivel normal al acestei proteine dar si al unei componente secundare care constituiei cheia dezvoltarii sanatoase a creierului.  

Acum, cercetatorii asteapta sa vada daca beneficiile sunt pe termen lung. Totusi, acestia sustin ca sunt optiomisti, dar avertizeaza ca testele din laborator, pe soareci, de multe ori nu se comporta la fel si la oameni.

Carol Boys, Director Executiv a Asociatiei pentru Sindromul Down, a declarat: "Salut crecetatorii care pot avea un impact pozitiv asupra persoanelor cu Sindrom Down.
Insa, trebuie sa recunoastem ca acesti cercetatori nu inaugureaza o cura sau tratament pentru Sindromul Down. Voi urmari cu interes si testele urmatoare ale vaccinului."

Inainte de a fi administrat populatiei, vaccinul va trebui sa treaca peste o serie de teste riguroase, care au la baza o serie de preocupari etice.

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mona pe 30 Nov 2008, 12:02
    Copil cu down

    PENTRU COPII CU DOWN NU EXISTA NICIUN TRATAMENT PENTRU DEZVOLTAREA LOR?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod