Siesta imbunatateste functionarea creierului

Facebook Twitter Comenteaza
Siesta imbunatateste functionarea creierului

Daca iti faci somnul de dupa-amiaza s-ar putea sa te trezesti mai destept, sustin cercetatorii americani in urma unor studii prezentate la conferinta anuala organizata de American Association for the Advancement of Science (AAAS), la San Diego (SUA).

 

Potrivit unui studiu citat de publicatia britanica DailyMail, somnul de dupa pranz poate sa imbunatateasca capacitatile mentale. Asadar, daca ai posibilitatea sa dormi o ora dupa pranz nu ezita sa o faci. "Somnul nu numai ca regleaza toate neregulile avand efecte reparatorii, dar el creste, in acelasi timp, capacitatile neurocognitive, comparativ cu perioada de dinaintea siestei", a declarat Matthew Walker, coodonatorul studiului si profesor de psihologie la Universitatea Berkley din SUA.



Pentru a realizat acest studiu, cercetatorii au folosit 39 de studenti, impartiti in doua grupuri si care au fost supusi unor teste de evaluare a capacitatilor mintale, care vizau mai ales activarea hipocampusului, o zona din creier implicata in procesul de stocare a informatiilor. De la orele 14:00, doar un grup de studenti a beneficiat de o siesta de 90 de minute. Cand au fost supusi la un alt test de evaluare catre orele 18:00, studentii care au dormit dupa-amiaza au obtinut rezultate mult mai bune decat cei care nu si-au facut siesta.


Rezultatele arata ca pentru o buna functionare, creierul are nevoie de somn pentru a goli memoria pe termen scurt si a face loc unor noi informatii. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod