Sexul te mentine tanara

Facebook Twitter Comenteaza
Sexul te mentine tanara

Daca ai relatii intime de patru ori pe saptamana, iti "stergi" de pe chip 10 ani. Regula nu se aplica daca faci sex de ocazie, potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din Scotia.

David Weeks, neuropsiholog la Spitalul Royal din Edinburg, este autorul studiului  si a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat, timp de zece ani, vietile a peste 3.500 de europeni si americani, cu varste cuprinse intre 18 si 102 ani, potrivit BBC News.

Explicatia cercetatorilor este simpla: in timpul contactului sexual, in corp se elibereaza estrogeni - un hormon care infrumuseteaza pielea si inroseste buzele.


Hormonii eliberati ajuta la cresterea cantitatii de nutrienti la nivelul pielii si stimuleaza creierul sa elibereze endorfine - neurotransmitatori care calmeaza durerile si reduc anxietatea, potrivit dr. Ana Oncescu, medic primar obstetrica-ginecologie si sexolog, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, citat de ziarul Gandul.

Si activitatea fizica creste nivelul de oxigen, stimuleaza fluxul sangvin si impinge celulele tinere ale pielii la suprafata, ceea ce determina o infatisare mai tanara si o stare de spirit mai buna.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod