Serviciul de urgenta 112, instruit dupa standarde europene

Facebook Twitter Comenteaza
Serviciul de urgenta 112, instruit dupa standarde europene

Viitorii dispeceri din cadrul Serviciilor Medicale de Urgenta, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Ministerului Administratiei si Internelor (politie, jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta) vor fi instruiti conform standardelor europene, anunta Ministerului Sanatatii.

 

Potrivit Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, 33 de instuctori vor fi pregatiti in doua etape pentru a forma viitorii dispeceri.

 

"Avem nevoie de oameni pregatiti cat mai bine pentru a face fata urgentelor care apar zilnic.

Din aceasta cauza am realizat un proiect prin care pregatim, in doua etape, 33 instructori care vor forma viitorii dispeceri. Cu persoane instruite la comanda, vom reduce timpul de interventie la incidentele semnalate de cetateni, ceea ce va avea ca efect reducerea mortalitatii si imbunatatirea selectarii si prioritizarii cazurilor in functie de gravitatea acestora", a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Proiectul este finantat de Banca Mondiala cu un buget de aproximativ 180.000 de euro si va fi implementat timp de 1 an de zile in doua centre de urgenta din Bucuresti si Tg.
Mures. 

 

Credit foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod