Schimbarea hormonala-cauza depresie postnatale

Oamenii de stiinta din S.U.A sunt foarte aproape de a intelege de ce unele mame sufera de depresie postnatala. Acestia au descoperit ca soarecilor le lipseste un receptor chimic de la nivelul creierului care dezvolta simptome similare.
Studiul sugereaza ca receptorul determina celulele creierului sa nu mai trimita des raspunsul pentru schimbarea nivelului hormonal in timpul sarcinei sau dupa nastere. Un specialist britanic sustine ca acest studiu poate conduce la imbunatatirea tratamentului pentru aceasta afectiune.

Intre 5 si 25% dintre mame sufera din cauza unei forme de depresie post-natala, si cu aceasta povara pe cap este foarte greu sa faci fata si necesitatilor bebelusului.

Cauzele precise care duc la aparitia acestei afectiuni sunt incerte, dar echipa de cercetatori de la Universitatea California sustin ca ei ar putea avea cateva raspunsuri.
Acestia si-au concentrat munca asupra sistemului chimic al mesajelor creierului, despre care deja se stie ca joaca un rol important in ameliorarea anxietatii si dispozitiei.

Un chimical numit GABA poate descreste activitatea anumitor celule nervoasa dupa ce intra in contac cu receptorii pe suprafata celulei. Echipa de cercetatori de la California a notat ca tipuri particulare de receptori apar mai activi in timpul sarcinii si in perioasa imediata dupa nastere.

Teoria lor este ca aceasta varietate de receptori pot ajuta, in circumstante normale, sa pastreze controlul raspunsurilor date de creier in legatura cu enorma schimbare hormonala din timpul sarcinei sau imediat dupa nastere.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod